Helgen

Lördag
Packade allt, lasta och åkte iväg. Kom till täljö vid kl 12. Fighter får nu stå i det "nya" ridhusstallet som jag tycker är mycket mysigare och han har nu en stor box istället för den lilla som han hade tidigare. Både han och jag var mycket nöjda! På kvällen rid jag lite dressyr och vissade upp honom för Stina och Klara. Klara hoppade upp i slutet och red lite.

Söndag
Hoppade på kvällen. Byggnde upp några hinder och hoppade några övningar och avslutade med en bana. I början var han jätte duktig men vägrade om det var så att han inte hade fått kolla på hindret innan. Hoppade som högst 90 cm. Hoppade även ett hinder som låg på 90 som vi rev hela skiten på då jag trodde han skulle stanna men istället tog han ett jätteskutt och jag hände inte med och drog honom i munen vilket ledde till att han inte klarade att hoppa över hela... Efter det vägrade han att hoppa ett enda hinder som låg över 60 men tror nog inte att han blev så rädd utan han var nog väldigt väldigt trött eftersom han åkt transport 2 timmar dagen innan och håller just nu på med foderbyte. Så det vart en hel del vägringar vilket inte kände så bra men det kan ju inte gå super varje gång (vilket jag tycker att det har gått alla gånger innan). Men vi avslutade glatt med en liten bana som gjorde honom mycket gladare!

Måndag
Köpte in en massa nya grejer till Fighter (dock inte jag som betalade).
Klara började rida med sadel sedan red jag en stund barbacka. Fighter skötte sig jätte fint och det var en härlig fridfull stund. Jag red upp till stallet skötte om honom och sa sedan hejdå. Vilket var jätte jobbigt!

Jag kommer att älska dig för evigt min Fighter ♥

Nya ridbyxor

Under dagen åkte vi i väg för att handla in lite nödvändiga saker. Klara behövde ett par nya ridbyxor och Fighter nya borstar. Ojojoj vad mycket saker de köpte! Fighter fick fina nya borstar, ryktlåda, nya hinkar, nytt grimmskaft och senare så ska de också köpa nya tyglar.

Vi åkte till en butik som vi inte varit i tidigare, stockholm ridsport. Där köpte jag 2 nya ridbyxor som jag är super nöjd över. De hade ett erbjudande - två ridbyxor betala för en - så jag lyckades hitta två schockemöhle ridbyxor för 1498 kr (och då är de ändå inte helskodda) och det kan jag säga är lyx för mig! I vanliga fall tycker jag att ett par ridbyxor för ca 500-600 kr är dyrt men när man stod där och kollade på de ridbyxor som det var erbjudande på som kostade närmare 2000 kr och fick syn på ett par för 500 kr då kändes det plötsligt billigt. Och jag kan säga att mina schockemöhle ridbyxor kostade mig 2 månadspengar + 500 kr som mamma la ut....

Fredags

I fredags red jag och Fighter ut tillsammans med Vilma på Mimmi och Amelia på Amelia. Vi började med grässtigen och red sedan långa jakt. Jag och Fighter hoppade ett dike i galopp vilket var bäldigt roligt, både fram och tillbaka. Amelia och Vilma stod kvar och väntade då de inte ville hoppa i galopp, eftersom vi dessutom red barbacka. Vi red dsedan vidare på långavändan och upp på stigen ovnför sjön. Där hoppade jag och Fighter ett litet träd och ett dike. Alla tre ponnysarna var jätte pigga vilket jag tyckte var super kul, ville hoppa alladiken och stockar i fart. Mem eftersom jag låg först så skulle vi då dra med oss de anndra ponnyerna vilket Amelia och Vilma inte ville. Så vi fick ta en stock i skritt och sen fick de andra gå förbi oss så vi kunde komma efter och hoppa i fart och det gjorde Fighter ännu mera taggad och framåt. Jag och Fighter skulle galoppera upp för en backe och fick då vänta på att de andra tjejerna skulle gå upp först, Fighter kunde inte stå still och började resa sig lite, så när jag släppte iväg honom gick det snabbt. Han var så snäll och duktig. Detta var sista gången jag red honom innan han åkte hem. Jag älskar dig Fighter!

Hemma

Hejhej nu har jag inte uppdaterat sen i torsdags och förklaringen till det är att jag inte hann i fredags och i lördags åkte vi hem med Fighter och har vart kvar där fram tills nu. Jag kommer såklart berätta om allt vi gjort de dagar som jag inte skrivit om och det kommer komma bilder och filmer när jag känner att jag orkar med att lägga upp det. Just nu känns allt ganska jobbit så det får vänta ett tag.

Bloggen kommer att göras om eftersom det nu också blir en nystart med en ny ponny. Redan i morgon tar jag över Safira. Mer om henne kan jag berätta sen.
Nu ska jag vila upp mig lite och ta att försöka att inte tänka så mycket på Älsklingen Fighter ♥

Stallet igår

Torsdag 24 feb (2 dagar...)

Igår fick han stå dels för att vi kom ut mycket senare än planerat och dels för att jag inte hade någon att rida med, egentligen hade jag tänkt mig att jag skulle rida igår och låta honom stå idag så jag bara skulle pyssla och mysa med honom. Det blev det bara att borsta på honom lite grann, inte så noga men det fick duga. Sen puttsade jag lite på hans fin träns och satte på ett nytt bett. Resten av tiden i stallet var jag och Evelina ganska galna, haha!

Dagens planer

Idag ska jag jälvklart vila upp mig lite men det finns också en del andra saker som jag behöver ta tag i...
Jag behöver packa inför Täljö, städa upp lite i mitt rum, sköta kaninen, rasta hundarna på tomten, plocka ur diskmaskinen sen få vi se om jag orkar med något annant också (om jag ens orkar med allt dethär).
Jag måste också ut till stallet idag eftersom det är Fighters s i s t a dag här! Då ska vi rida ut en sista sväng med Amelia och Amelia.

God morgon!

Idag blir det ingen skola för mig. Igår hade jag så jäkla ont i magen och idag har jag också lite känningar. Det blev ju inge bloggande igår häller och det berodde på att jag knappt kunde röra mig på grund ut av magontet och att vi kom hem ganska sent från stallet. Så det blir såklart mer uppdatering idag!

En kortis

Onsdag 23 feb (3 dagar...)

Har nyss kommit hem från stallet och sitter nu och äter och kollar på tv i sängen och värmer tårna.
Det ver ISklallt idag så det blev inte mycket ridning för våran del. Jobbade honom lite på ridbanan för jag vill att han ska vara lite uppmjukad innan han åker hem och han skötte sig bra tycker jag. Det blev inget långt pass, uppvärming och en galopp i varje varv, sen fick det vara nog! Det var alldeles för kallt för att fortsätta.

Skogsvända

Tisdag 22 feb (4 dagar...)

Idag red jag ut en väng med Vilma på sin ponny Mimmi och Evelina som denna gång red Klarita, då Penny skulle till ridhuset och Winnie tappat en sko. Vi red Giselas och Reneés dikes runda - alltså långa jakt, deras dikerunda, vidare ut på lillajakt och ut grässtigen och hem.
Fighter var riktigt pigg och frammåt vilket var riktigt roligt. Vet inte om det hade någonting med att Klarita gick efter honom att göra...?! Hästarna skötte sig finfint och det var en lagomlång trevlig runda.

Tog och jobbade lite med ryktstenen idag igen, kommer förmodligen göra det varje dag så vi får bort så mcket hår som möjligt innan han åker hem. Han börjar bli så fin så!

Soft

Hej på er allihopa!
Idag slutade vi klockan ett. Så himla skönt!!! Och dessutom så har jag inga läxor eller uppgifter att göra idag :D
Känner mig jätteglad. Har liksom ett lyckorus i korpen. Solen skiner, det är ljusare längre dagar.... Snart är våren här! :D
Nu ska jag bara sitta vid dator, kolla på tv och ha det skönt innan jag drar vidare ut till stallet.

Måndag 21 feb (5 dagar...)

Idag skulle jag egentligen inte ut till stallet då jag behöver plugga inför engelskaprovet vi har imorgon men jag vill så gärna vara med honom varje dag nu! Mamma fixade allt med mockning och packning så jag pysslade bara med Fighter. Började borsta och märkte att han äntligen börjar fälla :D Så skönt att änligen få bort lite pälls från pållen! Det var bara att ta fram ryktstenen. Efter ryktstenens omgång behövdes han ryktas och sen avslutade jag med pälsglans och puttsborsten. Tog också och klippte några milimeter på svansen och borstade igenom den. Han blev så fin så!

Idag skrev vi på foderavtalet också. Så snart är det dags att ta över Safira och dags för Fighter att åka hem.....
Började packa ihop alla hans grejer som han ska ha med sig hem. Jag har ju köp den del grejer till honom under den tid jag haft honom men vissa utav dem grejerna passar även Safiran så jag har lite beslutsångest över hur jag ska göra. Phuu så jobbigt. Menmen jag har i alla fall en vecka på mig att fundera lite till.

Söndag 20 feb (6 dagar...)

Idag red jag och Fighter med Evelina(på Penny) och Maja som körde Elaisa upp till Rebro och tillbaka. Vi red barbacka direkt på täcket vilket var varmt och mysigt. Fighter var jätte nyfiken på kärran och undrade lite vad det var för något, haha :D Penny var jättepigg, jag har aldrig sätt henne så framåt någon gång! Hon ville mest trava helatiden och då hakade Fighter på han också så nu har jag ordentligt med skav där nere, men det var roligt att ha honom lite taggad men undrer kontrol. Men Penny var däremot lite mera okontolerbar. På vägen hem travade vi och Fighter var så snäll så jag lät honom galoppera lite men då fick Penny också fart och drog iväg. Jag lyckades hålla in Fighter och få ner honom till skritt. Men jag ville känna att jag kunde ha kontrol på honom i galoppen även om Penny dragit iväg så jag tog en till galopp och det gick bra bara man höll huvudet högt på honom. Innan galoppen blev han taggad att dra efter och gorde då värsta skänkelvikningen åt båda hållen, varför kan han inte göra så när man vill det? :D

Lördag 19 feb (7 dagar...)

Igår hade jag och Fighter en riktigt riktigt dålig dag! Den värsta vi haft tillsammans någonin faktiskt! Och det är ju så synd att vi ska bli så osams när det bara är 7 dager kvar innan han åker hem. Orkar inte berätta allt just nu men kan säga att han slet sönder 2 utav mina tröjor så de nu knappt är andvändbara...
Ridningen gick lite bättre. Vi red på flygfältet och hoppade över snövallar och lite sånt. Kändes inte som att det var någon vidare ide att ställa några krav på honom så vi skulle bli ännu mer osams då han redan var ganska motvillig att sammarbeta. Inte en toppendag precis...


...

Åh nej... Nu blev det ingen uppdatering i går igen. Inte bra! Igår hade jag fullt upp heladagen så jag han inte sitta vid datorn. Först ut till stallet, hem och fixa mig inför maskeradfest och sedan vidare till partyt. Men jag ska såklart berätta om vad jag gjorde med Fighter igår lite senare :)

Nattinatti

Filmen var toppen!! Imorgon hoppas jag hinna se Iron Man 2 :D Men nu är det dags för mig att sova lite så jag orkar med morgon dagen. Ha det gött!

Movietime

Såg början på på fimen Iron Man på tv häromdagen man hann aldrig se klart den. Det verkar vara en sån typ av film som jag älska så snart ska jag sätta mig ner framför datorn äta lite nybakad banan/chockladpaj med vaniljsås och kolla på film :D Mysigt!!

Tömkörning

Fredag 18 feb (8 dagar...)

Idag blev det ingen ridning utan jag valde att tömköra den lilla ponnyn istället. Började med att tömköra lite ute på stallplan men sedan följde jag med ut när mamma gick med hundarna. Vi gick 5 minutersrunan och halva allén fram och tillbaka i trav. Traven blev lite jobbigt för mig som hade 1000 lager kläder på kroppen. Men Fighter var super duktig och jag var jätte nöjd! Upptäckte att han kan göra skänkelvikning när man tömkör. Det tyckte jag var otroligt bra gjort av honom då vi knappt har tömkört någonting och definitift inte gjort så pass avancerade grejer. Här kommer två bilder, fler laddas upp senare!


I morgon så ska jag följa med Amelia och Vilma till dräggesta när de ska hoppträna för Camilla med Ebba. Jag ska då filma och kanske ta kort. Jag och Fighter följer inte med tyvär dör det skulle ha var jätte roligt att få hoppa lite med honom. Men det kommer jag kunna göra när han åker hem till Täljö.
Innan det så hade jag tänkt hinna med att göra något med Fighter. Det blir förmodligen att tömköra på stallplan om jag hinner.

Dagens ridtur

Torsdag 17 (9 dagar...)

Idag hade jag ingen större lusta att rida ut eller egentligen rida över huvudtaget till en början då jag var så himla frusen. Men när jag fått upp värmen lite så beslöt jag mig för att rida lite på ridbanan. När jag kom ut på ridbanan så hade lampknappen frusit så den gick inte och tända så jag red upp till stallet igen för att hämta mamma. Tillbaka på ridbanan fixade mamma lampan men då ville jag rida i månskenet istället så mamma fick släcka den igen, haha. Efter att ha ridit på ridbanan ett tag så kom Evenlina ut på Penny och undrade om jag skulle med ut en sväng Så vi rd up till torpet eller vad stugan nu kallas och tillbaka. På tillbaka vägen tog vi lite trav vilket gick bra men det vart mest skritt och prat vilket var trevligt. Det blev inte en så lång runda men det vart dög.

Onsdag 16 feb (10 dagar...)

Nu ska vi se om jag kommer ihåg... ;)
Igår red jag ut med Matilda och Clara på en liten barbackaskogstur. Vi red långa jakt men struntade i dikesrundan. På långa jakt är det som en raksträcka med ett dike i mitten så vi valde att ta det i trav. Det gick bra Fighter var ovanligt lungn och travade bara, i vanliga fall blir han jätte tagad och drar iväg i galopp så man knappt får stopp på honom. Vi fortsate sedan på långa vändan så ridturen inte skulle bli så kort, och vängde sedan up på en stig ovanför sjön. Där finns det som ett litet litet dike eller upphöjning och framför den ligger det nu en liten gren. Jag och Fighter tog den i trav medans Matilda och Clara skrittade över den med Mimmi och Amelia. På stigen ovanför sjön fanns det också en gren och en stock som vi hoppade. Därifrån följde vi stigen ut till lillavändan och hem.

Tillbaka

Ledsen för att jag inte uppdaterade ett skit i går men jag kom inte ut på internet på hela dagen. Nu är som tur internetet fixat men jag måste sitta vi den gammla datorn då det trådlösa ännu inte funkar. Så det blir tuvär inga nya bilder...

Vila

Tisdag 15 feb (11 dagar....)

Inget stall för mig idag. Jag har pluggat procent i flere timmar nu och jag fattar ingenting längre... Får hoppas på att det har landat tills matteprovet i morgon!
Det blev mamma som tog Fighet i dag så han fick en vilodag. Usch vad jobbigt det känns att inet åka ut till honom nu när han åker om bara några dagar :( Vill spendera så mycket tid som möjligt på honom nu! Förhoppningsvis hinner jag ut till honom i morgon.


Sitter vi den gammla datorn då min laptop inte har något internet just nu vilket gör att jag bara har några gammla bildet att bjuda på


12 dagar....

I går kväll insåg jag att om endast 12 korta dagar åker min underbara, fantastiska, busiga, söta, lilla älskade ponny Fighter... Det är otroligt jobbigt att tänka på det, låg och gät i sängen gång på gång i går kväll. Men livet är som det är och jag har ju alltid vetat att han ska hem en dag, men det gör det inte lättare.

Jag älskar dig Fighter av hela mitt ♥

Ridpass

Måndag 14 feb (♥-dag)

Idag kom jag ut till stallet runt halv 5, alltså hyfsat tidigt för en gångs skull. Började borsta honom på en gång och la på honom hanns Rambo-fleecetäcke. Tog på mig mina grejer och gav oss ut. Red samma vända som jag gjorde i förgår fast barbacka. Travade och skrittade på vägen bort och tog en galopp på vägen hem. I lördags var han pigg på vägen hem men sista biten kände man att han var lite tött och gärna ville sakta av. Idag var han galet pigg och jag var rädd att jag inte skulle få stopp på honom. Det gick så fort så jag kunde knappt se någonting. Jag hade häller ingen större kraft i kroppen då jag har varit sjuk och för att jag satt barbacka och inte hade nå sdöd utav sadeln. Vet inte om det berodde någonting på att jag red barbacka, hade ett träns utan nosgrimma eller någon annan anledning. I sommras/höstas hände samma sak när jag red på ett utav stubbfälten, jävlar vad fort det går och hur otroligt stark han är. Då blir man litte små rädd faktiskt.
Tillslut fick jag i alla fall stopp på honom idag genom att dra upp huvudet på honom. Avlutade sedan med att skritta lilla vändan i skogen hem sen. Tillbaka i stallet testade jag att stretcha honom lite vilket jag tycker gick bra.

I morgon blir det inget stall då jag har matte prov på onsdag.


Orkar inte ladda upp någont "nytt" foto.

Tävlar om...

Tävlingen är över!

Bilden är länkad

www.chevalridsport.se

Det verkar kunna bli en mysig söndags kväll. Jag har inte orkat plugga något i eftermiddag utan bara tagit det lungt och vilat. Nu äter jag lite middag och snart ska jag ta och stoppa in några muffinsar i ugnen. Supergoda chockadkladdmuffins. Känns som om jag har gjort dessa muffinsar 100 gånger nu! Jag har lyckats göra dem perfekta 2 gånger men ingen utav de gångerna har jag kunnat äta så mycket jag vill utav dem. Men idag ska jag äta så jag storknar! :D Orkar tuvär inte ta fram kameran och fota mina bakelser, får se om det blir en annan gång.

Måste ju berätta att när jag och Evelina red så satt vi och pratade lite och kom på en rolig upptäckt!

Jag: Jag gillar våren när alla dofter kommer fram och blommorna slår ut och så fyller jag år också.
Evelina: Jag fyller också år då. Jag fyller år i april.
Jag: Jag fyller också år i april.
Evelina: Jag fyller år den 9 april.
Jag: Va? Jag med!!!

Haha blev lite överaskad där kan man säga! :D

Nu har vi fått veta att vi gått på samma förskola när vi var små, vi har gått på samma skola (men inte samtidigt), vi har endel gemensamma bekanta/vänner och nu så fyller vi år på samma dag!

Dagen i stallet

Söndag 13 feb

När jag kom ut till stallet hade Evelina redan tagit in Fighter åt mig så det var bara att börja borsta på för min del. Evelina stod redan och borstade på Penny.

Vi beslöt oss för att rida bomrundan. Vi red bomrundan baklänges och vi valde att rida förbi Anki på grässtigen vidare ut på skogskanten och ut vid sommarhagen "handfatet" upp till blåsbo. Därifrån följde vi bomrundan som vanligt. Vi skrittade och travade lite längs vägen. Framme vid korsningen hade de inte plogat den sista biten (där jag red igår) men det var ju bara pudersnö så vi tog 2 korta galopper och vid andra galoppen fick de upp farten! Fighter blev riktigt taggad av att ha Penny framför sig och drog på som bara den vilke var riktigt roligt! :D Tillbaka vid stallet sen hade de grillat korv vilket var gott ;) Fixade klart allt efter det och åkte hem. Blev bara en kortis i stallet i dag.

Är det redan söndag? Tycker helgerna är alldeles för korta, hinner ju inte med någonting....

Idag ser planerna ut såhär

• Äta lunch.
• Ut till stallet och rida en väng med Evelina.
Plugga,plugga,plugga...
• Äta middag.
• Kolla på ponnyakuten.
• Dusha, förbereda morgondagen osv.

En otroligt härlig och rolig dag... eller inte! Är så trött på skolan just nu. Först går man i skolan flera timmar och sedan när man kommer hem så har man ju självklart med sig en massa skolarbete hem som måste göras. Man blir aldrig ledig!

Dagens ridtur

Lördag 12 feb

Egentligen så var det inte tänkt att jag skulle rida idag men jag tyckte att det kändes jobbigt att låta honom stå så då han förmodligen kommer få stå en del de närmaste veckorna pga mycket skolarbete för min del.

Jag red halva bomvändan fram och tillbaka. Den biten består endast utav en grusväg, en just nu väldigt snöig grusväg då den inte är plogad efter snöovädret varit framme. Vägen var dock bara täckt utav ca 20 cm pudersnö så det var inga problem att rida där. På väg bortåt skritadet och travade vi och nästan hela vägen tillbaka tog vi galopp. Så idag har han fått galoppera av sig ordentligt. Det var en riktigt härlig ridtur med underbart väder. Tuvär lite mycket minusgrader... Bara han och jag for fram i den lätta pudersnön. Det var som en dröm. Helt underbart!

Får se om det bara bidrar med att jag blir sjukare....

Morgonfodring

I morse kände jag mig bättre. Inte febrig men väldigtväldigt förkyld! Så jag valde att följa med mamma för att morgonfodra även fast hon inte tyckte att det var någon bra ide men jag vill inte vara utan Fighter i två dagar.
Ute i stallet fodrade vi alla hästar och släppte ut dem. Winnie vill inte äta sitt hö inne så vi tog ut henne lite innan Rimble var klar med sitt hö. När hon fick komma ut rulade och sig och sprang omkring och efter ett tag lungnade hon sig och börjde äta på halmen som låg ute. Alla hästar var utsläppta förutom hennes hagkompisar Fighter och Rimble eftersom jag skulle rida Fighter och Rimble hade inte ätit upp klart inne så helt själv var hon inte och hon har ståt själv i hagen flera andra gånger men idag ville hon inte det... efter några minuter skulle vi släppa ut Rimble och då så ser vi hatt hon står på vänsta berget med Penny och Acke! Då har hon hoppat över staketet till våran hage och srungit igenom staketet till berget. Det verkade i alla fall ganska lungt i hagen och vi la ut exta hö för dem att fippla i. Mamma hörde av sig till Maria E också så Winnie fick stå med dem i dag och vi får väll se om hon får fortsätta göra det. Tog även en lite ridtur med Fighter som jag berättar om senare för just nu är jag väldigt trött och funderar på om jag ska sova lite.

Fredag 11 feb

Ne det det inget stall för mig i dag, ligger i hög feber :( Så Fighter får en vilodag.

Lite sjuklig

Det verker som om jag håller på att bli sjuk... Började känna mig lite små dålig redan i går kväll och idag har jag kännt mig riktigt dålig hela dagen. Jag har ont i huvudet och kroppen, känner svag och helt skakis - hade ingen kraft att kålla upp handen, skitläskigt! - och så fick jag inte i mig någon mat idag vilket inte gör det bättre. fick skjuts av pappa sen fasten han egentligen inte hade tid men vet inte om jag hade klarat att gå hem. Nu ligger jag i sängen och försöker vila ut mig lite. Får se om det hjälper.

Skulle förmodligen inte orka med stallet i dag och som tur är har Sandra (Amelias mamma) redan varit ut till stallet och var snäll och fixade allt åt Fighter. tydligen hade hon och flera andra kört fast ute bå grusvägarna runt stallet så vi har tur som inte behöver ge oss ut i det här ovädret själva.

Snöig skogstur

Torsdag 10 feb

Gud så mycket snö det hade kommit när vi kom ut till stallet och snön föll ner helatiden. Som tur var var det inte så kalt så det var ganska mysigt, dock blir det lättare snöstyltor. I stallet möte jag Amelia, Vilma, Matilda(medryttare på Mimmi) och Clara(medryttare på Amelia). Men Amelia och Vilma åkte hem straxt efter jag kom ut så jag Matilda och Clara besämde oss för att rida ut tillsammans på en skogstur. Som sagt blev det inte som jag planerat ännu en gång ;). Tänkte att jag skulle visa dem en skogsstig som de inte ridit förut så jag valde att visa dem Giselas och Reneés dikesrunda. Man kan komma till deras dikes runda på flera sätt både via lillajakt, långa jakt och långavändan plus en bit på långa jakt baklänges (finns fler). Men jag valde att ridan in på långa vändan och vidare på långa jakt och in våran dikes runda vidare ut på deras dikesrunda och sedan fick vi rida lite friridning tills vi hittade ut på lilla jakt och därifrån till grässtigen och hem ;) Det är riktigt svårt att förklar, haha.. Allt gick bra och både ponnyerna och vi tyckte att det var riktigt roligt! Tror det var Amelias och Mimmis första gång som de gick den vändan så dikena var nya för dem så i början tog de extra stora skutt (såg det ut som iaf). Sedan på grässvägen tog vi trav och det gick undan. Det blev en mysig lagom lång snöig skogstur.


Kollade nys ut genom fönstret och herre gud vad det har snöat här!! Hade hoppats på att det skulle räcka med den snön som kom i natt... Jag gick ju hem från skolan i skinjacka i dag :( Usch jag som trodde våren äntligen var på  väg på riktigt. Hatar aprilväder! Nu ska jag snart ut till stallet, blir förmodligen galopp på vägarna för att träna konditionen lite, men vi får se händer ju ganska ofta att jag ändrar mig.

08.30-11.30

Idag gick vi bara i skolan i 3 timmar för vi gjorde nationellaprov. Jag var jätte nervös innan men när vi väl började så flöt det på ganska bra. Men när jag tillslut var klar och läste igenom min text så var det mest "ordbajs" jag fick liksom inte fram det jag ville få fram.. Jaja nu är jag i alla fall hemma och ska plugga så jag hinner med stallet i kväll :)

Tävlar om...

Bilden är länkad

När klockan då närmade sig 7 gick de ut med Winnie till transporten.....
Men hon ville inte gå in i den där grejen. Inte för att hon var rädd utan bara en grej hon fått för sig, hon har tävlats och åkt i transport många gånger tidigare. Tillslut var de i alla fall tvungna att ta bort mellanväggen och bommen fram då det brukar gå bättre då. Men nejnej det hjälpte inte idag, det hjälpe inte med hösilage eller havre häller. Då tog de och prövade med kedjegrimmskaft vilket inte häller hjälpte utan hon fortsatte att kasta sig bakåt. Flera gångar var jag rädd att hon skulle gå omkull och hon satte sig nästan ner några gånger. Usch jag klarar nästan inte av att se sånt, blir så himla nervös att hästen ska skada sig. Tillslut var det 5 stycken som försökt med alla knep de kunde; att snurra runt henne så hon skulle bli lite yr och sedan rakt upp på rampen, att knytta för en tröja över ögonen så hon inte kunde se något, att trycka in henne på flera olika sätt med både linor och armar och jag vet inte vad. Ingenting hjälpe! Jag var inte med själv och hjälpte till utan kollade bara på  dels för att det är farligt och dels för att jag inte tycker att det är schyst mot hästen. Om det inte hade varit så att de skulle behöva komma iväg vid en viss tid så hade det förmodligen gått mycket lungnare till, vilket jag tycker att det ska göra i alla fall menmen... Och så ska man ju inte ge sig när hästen väl börjat hålla på så att den lär sig att det lönar sig att göra på det viset. Tillslut så avslutade de bara med att få henna att stå på rampen, tror jag i alla fall för vi åkte hem innan de var klara.

Dagens ridpass

Onsdag 9 feb

Straxt efter 5 kom jag ut till stallet. Det var planerat att jag och mamma skulle följa med Maria med Winnie till riduset och kolla. De skulle lasta vi 7 men innan det skulle ju jag rida Fighter. Så för att hinna med det blev det ett kortkort skrittpass på stallplan. Övade lite på att han skulle lyssna bättre på mig och flytta sig för skänkeln. Blev nöjd med honom även om vi behöver jobba mycket mer med det för det var ju väldigt länge sedan vi jobbade på det här sättet.

Dagens ridtur

Tisdag 8 feb

Jag och Fighter följde med Maria E, Anki och Evelina ut på en skogstur i mörkret. Maria på Winnie, Anki på Acke och Evelina på penny.
Måste bra säga att idag var jag inte alls rädd när vi red ut i den mörka skogen för det känns alltid mycket tryggare att ha vuxna eller äldre att rida ut med i mörkret och dessutom brukar Maria och Anki rida ut för det mesta vilket känns extra bra dåra ;)

Vi red in på långa vändan och svängde av till långajakt (baklänges). Sedan fortsatte vi in på lillajagkt och kom ut vid grässtigen och därifrån red vi hem.
Jag och Fighter gick längst bak, han blir mycket piggare när vi rider ut med andra specielt när han går efter någon och får lite drag hjälp. Så fort de började trava så drog han på efter och över dikena tog han små skutt och tyckte att det var jätteroligt. Själv tycker jag också att det är jätteroligt när han får lite drag i sig! :D


Hemma

Idag hade vi det första  nationellaprovet så skönt att ha den delen över. Är mest nervös för uppsatsen vi ska skriva på torsdag då jag suger på att komma på vad jag vill skriva om och hur jag ska skriva det... Skoldagen fortsatte med vanliga lektigoner men bilden blev inställd så va hade två timmars hål :D Så vi -jag, Mia, Hanna och Jossan- gick hem till Matilda och åt pannkakor, smaskens!

Nu är jag i alla fall hemma. Jag fick gå hem så jag har iskalla fötter så har tagit på mig tofflor och passat på att byta om till lite mer myskläder :)
Den här veckan hoppas jag hinna ut till stallet nästan alla dagar för nästa vecka har vi endel inlämningar och prov... Så nu ska jag sätta mig ner med biologin. Mamma slutar vid 5 så efter det någon gång bär det ut till stallet.

Fighter pussas

Nu finns det en video från när Fighter pussas i stallet i dag. Han är så söt så :D Kolla in den i sidomenyn!! →

Måndag 7 feb

Jag kom ut till stallet vid 5 och började då borsta på Fighter. Pratade lite med Gisela om vart hon skulle rida och va besämde att vi skulle rida ut tillsammans. När vi väl var klara hade det hunnit bli riktigt mörkt ute så vi tog på oss reflexer och pannlampor.
Vi red in på lilla vändan - avslutar eller börjar nästan alltid en skogsstig med den då de flesta stigar "grenar ut" från den - och svängde in på jakt och vidare på långa jaktrundan (om man går lilla eller långa jakt så avslutas de eller börjars på samma stig - den delar alltså på sig så man kan rida en längre runda eller en kortare runda. Jag tror ni fattar, haha ;)) Från långa jakt svängde vi sedan in på dikes rundan och vidare ut på Giselas och Reneés egna dikesrunda. Där virrade vi runt lite då det var svårt att se vart stigen gick. Tillslut hittade vi i alla fall rätt på deras slingriga stig. Sen hade vi tänkt oss att vi skulle gå ut på lilla jakt och fortsätta hem på grässtigen men det var inte så lätt. Det fans ingen stig att följa så vi fick gå i den djupa snön vilket var jobbigt för hästarna men vi behövde inte gå så långt som tur var. Tillbaka på stigen så följde vi den ut till grässtigen och hem.

Jag är inte så förtjust att rida ut i mörkret då jag helatiden är rädd för att träffa på något djur eller spöke ;) Men efter att vi ridit ett tag så tänkte jag inte så mycket på det och när vi red upp på stallplan så tänkte jag att det hade ju faktiskt vart riktigt mysigt!! Vi får ta och rida ut mer i mörkret... :)

Inte så lätt att förklara vart alla stigar går och så men kan kanske ta och berätta om alla skogsstigar någon gång så att ni förstår vad jag menar ;)

Tog lite kort ute på hästarna idag. Tänke att ni kanske ville se vad det finns för hästar här i stallet.

Vänstra berget

Penny
ägs av Maria E



Acke
ägs av Anki




Högra berget

Amelia
ägs av Amelia



Mimmi
ägs av Vilma



Klarita
ägs av Maria J



Safira
ägs av Malin - snart tar jag henne på foder
(fick ej någon bild på henne då Malin var ute och red)

Fighters hage - (har inget namn)

Rimble
ägs av Gisela



Winnie
tas om hand av Maria E



Och till sist min lilla Fighter
- han var inte lätt att fota då han hela tiden följer efter mig ;)




I stallet står också en schetlandsponny som heter Elaisa och en B-ponny som heter Chippen, båda ägas av Gisela.
Det finns äver 3 varmblod i stallet.

Dagens ridpass

Söndag 6 feb

Jag och Fighter red ut med Gisela och hennes ponny Rimble på en lång och härlig skogstur. Vi red in på lilla lagarbo och följde den upptrampade stigen, stigen gick inte där den brukar gå så vi fick hoppa över diket där vi inte har gått över det förut så båda hästarna tog ett jätteskutt över. Jag satt barbacka på Fighter men det gick bra ändå. När vi kom ut till vägen valde vi att fortsätta in i den andra skogen. Tror inte vi kallar den stigen för något... får hitta på något namn till den sen ;) Vi fortsatte sedan in på Gisela och Reneés egna dikes vända och vidare ut på långa jaktrundan. Där fick hästarna fullfart över ett dike men som tur var började de inte bocka så vi lyckades hålla oss kvar på. Vi kom ut på långa vändan i skogen och där vängde vi till höger så vi skulle få rida lite längre (om man går rakt på kommer men till lilla vändan som leder tillbaka till stallet). Istället för att följa hela långa vändan ut till vägen så svängde vi in på en stig som går upp ovanför sjön och red sedan hemåt.

Efter våran ridtur var Fighter trött vilket jag kan förstå. Tror det var runt 19 diken vi hoppade (några som vi fick lov att hoppa fram och tillbaka på) och några stockar också. :)

Gud vilket otroligt fint väder det är idag!! :D Vårkänslor!! Längtar till jag ska ut till stallet, är ju så härligt att rida i solen. Måste bara ta tag i att göra lite läxor innan jag kan det. I dag är jag sugen på att rida lilla lagerbo för det var väldigt länge sedan jag gjorde det och man vill ju variera sin ridning lite. Får se om jag får något sällskap i dag men det verkar inte som det. Nu får ni ha det så skönt och jag hoppas att ni har lika fint väder idag som jag har ;)

Fighter

Fighter får exem under sommaren och kliar då upp svansen men nu har det växt ut en del så provade att göra en liten fläta i svansen. Inte super bra då det var länge sen jag gjorde en fläta senast, menmen.
Passade på att ta lite kort på honom i stallgången också.

Dagen i stallet

Lördag 4 feb

Idag red jag och Fighter ut tillsammans med Amelia och hennes ponny Amelia och Matilda som är medryttare på Mimmi och Vilma (ägare till Mimmi). Vi red in på lilla jakt i skogen Vilma gick med oss. Hästana skötte sig utmärkt! När vi kom ut från skogen svängde vi upp mot "handfatet" - en sommarhage - och fortsatte upp mot isläningarna. Där bytte Vilma och Amelia så vilma inte skulle behöva gå helatiden. Vi red vidare ut på vägen och runt flygfältet. Vägen var täckt av is och hästarna hade fått snöstyltor. Hästarna tog pytte steg så de inte skulle halka och vi klarade oss utan några halk skador i alla fall. När vi kom tillbaka till stallplan tog vi lite kort och övade på att hoppa upp direkt från marken barbacka och lite andra grejer. Tur att vi har så snälla ponnyer som låter oss stöka så mycket med dem ;)
Vilma fick vara fotograf.

Stallet idag

Fredag 4 feb

Kom ut till stallet vid 6. Jag började med att packa hö medans Fighter stod och åt. När jag var klar med det och Fighter ätit upp gav vi oss ut i mörkret. Vi red ut en sväng i skogen på den så kallade lilla jaktrundan. Fighter blev inte rädd för någonting han skötte sig superbra. Jag var nog mer rädd än honom för jag började ju tänka på att vi skulle möta något djur eller ett spöke!! Så när vi kom ut ur skogen tog vi en liten galopp på "grässtigen" som nu då är täckt av snö, så vi skulle komma ut till vägen så fort som möjligt och det gillade Fighter så det gick i undan. När vi kom ut på vägen var han pigg och taggad så han ville trava mest hela tiden. Tillbaka till stallet sen gick vi ner på ridbana för att kolla underlaget men det var stenhårt och isigt så vi struntade att rida där och gick in istället.

Övade lite på att lära honom att pussas igen och han verkar ha förståt det där nu! Han vill pussas hela tiden så fort jag håller något i handen, haha :D

Klar!

Phuu nu är jag nästan helt nöjd med bloggen. Är inte helt nöjd men det får duga för tillfället ;)

Snart ska jag snart äta något efter det blir det nog stallet. Får se om det blir någon ridning i dag, i så fall en skogs tur eller så kanske jag tummkör. Ja vi får se!

FREDAG

Yees nu är det fredag!! Så himla skönt att få komma hem och bara känna att man är ledig, eller nja ledig vet jag väll inte det finns ju så nästan alltid något plugg att ta tag i....

Jag fick gå hem i dag för mamma kunde inte hämta mig då hon var tvungen att åka till väterinären med min katt lucifer. Jag har inte berättat så mycket om de andra djuren jag har men det gör jag någon annan gång när jag får tid över. När jag kom hem och tog av mig strumparna så hade jag ingen känsel i tårna, haaha :D Nu har jag satt på mig tofflor så de börjar tina upp.

Får se när jag åker ut till stallet. Ska vila ett tag och fixa lite med bloggdesignen igen :)

Vila och pyssel

Torsdag 3 feb

Idag hade jag tid att åka ut till stallet men det blev dock ingen ridning. Det är ju is precis överallt! Ridbanan var helt istäckt och vägarna lika så man vågar ju nästan inte ge sig ut och rida när det är såhär även om man har brodd... Viserligen var det bara fyrkantsspåret som var stenhårt ispackat men innanför spårt var det inte mycket bättre ridunderlag precis. Där var det ju helt ojämt och gropigt och täckt av is så där kanske man inte halkar men det gör det ändå inte lättare att rida.
     Om jag kommer ut till stallet när det är ljust i morgon så är nog skogen det bästa alternativet skulle jag tro fast jag är inte helt säker på om jag hinner det i morgon så det blir nog i helgen förmodligen.
      Istället för att ge mig ut i mörkret på isiga vägar borstade jag och fixade med honom. Ryktade honom noga och klippte till manen lite då den var ojämn. Sedan behövdes de andra hästarna släppas in så fick ställa in honom i boxen igen. När man ska borsta honom i boxen vill han bara sticka ut huvudet och äta sitt hö och om man stänger dörren blir han otålig och vill inte så gärna stå stil så strulad inte med att fortsätta borsta på honom där inne. Istället tog jag och övade på att kan ska pussa mig när jag gör puss ljud och han verkade lära sig riktigt fort. Får se om han kommer ihåg det i morgon också.

Vilodag

Onsdag 2 feb

Blev hemma idag för jag hade läxor att ta tag i så det blev mamma som fick åka ut och sköta Fighter. Mamma fixade bara mat, mockning och allt annat pyssel så blev ingen ridning idag men det är nog bara skönt för honom. Hoppas bara att jag hinner ut i morgon, tuvär verkar det inte som de...

Nu har jag puggat engelska glosor ända sedan jag kom hem i från skolan så nu tar jag en lite paus och tittar in här på bloggen en stund.

Maria filmade när jag hoppade Winnie igår och vi har bett henne att skicka videosarna. De kommer att komma upp så fort alla videosarna har skickats, än så länge har det kommit 3 av 5 videoklipp skulle jag tro för det är lite strul med att skicka dem tydligen. Så får vänta ett tag till..! Kan i alla fall visa bild som är tagen ur filmen så det är inte någon vidare kvalite precis ;)

I dag kommer det förmodligen inte bli något bloggande för mig. Hinner inte åka ut till stallet häller för jag har en hel del plugg att ta tag i inför i morgono och fredag så vi sek kanske inte förns i morgon.

Skogstur

Tisdag 1 feb

Att hoppa Winnie tog endel på krafterna plus att jag inte sovit specielt bra i natt så var väldigt trött resten av dagen så är det väl var dags för att rida Fighter så var jag inte så sugen på att ge mig ut och rida. Men kände ändå att jag ville så jag och Vilma gav oss i väg upp på vägen för att svänga in på en stig in i skogen lite längre fram.
När vi red på vägen såg vi färska spår efter älgar och började oroa oss för att stöta på dem i skogen och Vilma tyckte sig höra en älg bröla så då tänkte vi att vi skulle rida bomrundan som bara består utav en grusväg så vi inte behövde gå in i skogen och riskera att möta en älg. Men när vi väl kom fram till skogsstigen lykades jag övertala Vilma att vi skulle rida i skogen i alla fall. Vi mötte inga älgar som tur var men såg förska spår efter dem så vi satt och pratade högt hela tiden och diskuterade hur vi skulle göra om en älg kom, skulle vi hoppa av eller sitta kvar på, skulle älgen springa efter oss och vara agressiv? Haha ;) skulle nog inte tro det, de skulle nog förmodligen springa därifån.
Det blev en skön skogstur men tuvär inte fult så skön som jag hade hoppats på eftersom jag var så trött och inte på humör. Men Fighter skötte sig som vanligt super bra!

Winnie är ett 6 årigt fullblodssto som Maria ska rida igång lite och jobba upp henne då hon inte hade de så bra hos sin förra fodervärld. I dag fick jag prova att hoppa henne vilket var jätteroligt, men jag var skit nervös innan! Vilka språng hon tar! Vi höjde upp en liten oxer på 90 vilket hon inte var beredd på så hon hoppade av jätte tidigt och jag tappade ena stigbygelt och hamnade på halsen men jag lyckas hålla mig kvar och tog mig upp i sadeln igen men det var riktigt riktigt nära att jag ramlade av. Att rida henna var bland det roligaste jag gjort på länge, inom hoppningen iaf. Blir ju inte alls samma sak på lilla Fighter :)
Winnie påminer mig om en annan häst som jag blev helt förälskad i... men det är en annan jobbig historia. När det blir dags för mig att köpa häst då är det precis en sån häst med Winnies tempramen jag ska ha!
Har tuvär inga hoppbilder att dela med mig av än så länge men hoppas på att Maria kan skicka dem redan i kväll.

Smörj och fix

Blev i stallet ca 5 timmar idag så då han jag med att att fixa endel och smörja Fighters träns lite. Hans gammla mys träns smörjade jag lite nogranare del för del. Men jag hade hängt dem på boxkanten så ha hade såklart drakit in dem i boxen när de var insmorda i läderbalsam... så de blev ju inte så snyggt då. Han finare träns orkade jag inte plocka isär så det blev inte fult lika ordentligt smörjd men det duger ;)

Hela 3 veckor!

Måste ju tala om att jag har haft bloggen i hela 3 veckor nu! Det är ett nytt rekord för mig då jag inte orket driva mina förra bloggar så nu är jag imponerad av mig själv.. haha ;) Har skrivit hela 83 inlägg om man räknar med det här inlägget! Nu så får vi bara hoppas att jag orkar hålla i detta!

Studiedag

Skönt med lite sovmorgon så här på en tisdag! Tänkte inte på att säga att Vilma sov här i i natt,  vi ska i alla fall vid lunch åka ut till stallet för att rida och pyssla lite med våra ponnyer. Mer om det får ni höra senare för nu ska vi äta frukost.

Här har ni bilder från när vi hoppar i terränggropen i höstas
Jag och Fighter


Vilma och hennes ponny Mimmi