Pay and Jump

Jag och Safira har nu avklarat våran första tävling! De ni! :D
Det var en payandjump och vi hoppade 50cm :)

Vi fick 3 vägringar så då tog jag en omstart på direkten och då kom vi felfritt! :D:D
Är supernöjd med henne, verligen!

Mamma filmade men jag har inte kunnat hitta sladden till datorn så de kommer en annan dag :)


Bilden är från en träning som det också kommer komma film på ;)

Inget internet

Det har inte blivit något bloggande eftersom vårat internet legat nere... :(
En hel del roliga saker har hänt under denna tid som jagb tänkt berätta lite om senare :D

Dels så har vi hoppat och idag så red vi en långritt till Gunsta gropen med Amelia, Ebba, Vilma och deras ponnyer.
Men mer om det senare ;)

Fullt upp....

De senaste dagarna har jag haft fullt upp med att avsluta skolan! Skolmiddag och avslutning är nu över :D
Nu är grundskolan över..... shit! :O

Men firandet är inte över än så det blir inget mera bloggande ikväll. Ses och hörs!

STORA FRAMSTEG!

Idag följde jag med Vilma upp till Gesala med Saffis när hon skulle hoppträna med Mimmi.
Vi följde med för att träna lite miljöträning och kolla runt på deras hinder och kanske ta ett litet skutt.

När vi kom dit började vi kolla på två småhinder som låg på 30cm och de var jätteläskiga men vi red runt dem ett tag och tillslut gick det bra att både trava oc galoppera över dem.
När det inte var nå mer problem där gick vi bort mot de andra hindrena där de hade hoppträning och red runt där för att titta på hindrena. Det var speciellt ett hinder som var väldigt läskig när man bara gick fram för att kolla på det, en oxer med rosa och gröna bommar, ett prickigt plank och med infångare.

När Ebba och Vilma var klara med sin träning la vi ner hindrena och Camilla hjälpte oss.
Vi började med ett litet kryss i trav som hon hoppade utan att tveka sendan la vi upp en bom över det som vi tog i galopp utan att hon tveka. Redan då var jag överlyklig! Hade aldrig trott att hon skulle hoppa det bara sådär!
Tillslut hade vi hoppat alla hinder som stod framme! Visst hade det blivit endel vägringar och missförstånd men vi tog oss över allt! :D
Det var lite läskiga hinder för Safiras del som ifyllnader av sockerbitar, prickigt plank, infångare, oxrar mm. Men hon var SUPERDUKTIG!

Vi har några fåtal gånger hoppat småhinder som legat på 40, någon gång har vi lagt upp det på 50 och det har varit stort! För ett tag sen hoppade vi lite och kom upp i höjden 70cm med hjälp av 5½ så vi inte skulle komma in fel vilket jag är lite rädd för. Det var jag jätteglad över!
Både jag och Safira är ganska orutinerade på hoppningen, Safira hoppades knappt innan jag tog henne då hon blivit livrädd för hinder och inte ens kunnat gå på ridbanan när hindermaterial stått framme och jag som ej har haft möjlighterna att hoppa då Fighter ej var speciellt hopprutinerad när jag tog över honom så vi hoppade inte heller mycket och nu Safira som jag kanske hoppat ca 5 gånger. När man inte har möjligheterna att hoppa så kan jag bli lite osäker på höjder och avstånd och då brukar jag kunna bli så nervös att jag glömmerbort hopptekniken... Det är så typiskt mig att inte ta stöd av knäna utan jag vinklar liksom ut dem när jag hoppar, måste övas på!


Och idag tog vi oss runt en bana och ett räcke låg på 80cm, utan hjälpbom för avstånd :O
Helt otroligt!
Vi har inte hoppat mycket och nu var vi på ett nytt ställe med nya saker och då brukar hon kunna stressa uppsig och vara extra tittig. ;) Vi har tagit så stora framsteg sen jag tog över henne så det känns inte sant!
Det är vekligen jätteroligt!

Mamma filmade lite så det kommer upp sen! :D


De senaste 2 dagarna har jag haft fullt upp, därav uppdateringen men somsagtså försökar jag komma igång igen och det blir förhoppningsvis bättre sen! :)

I fredags så skrittade jag och Saffis ut lilla jakt. Vi tog det lugt och hon skötte sig finfint.
Vi tog även hand om Vilmas ponny Mimmi, tog in, fixa mat, mockning... ja det vanliga. ;)

Igår så red jag och Safira ner till terränggropen med Maria på Klarita för att rida lektion där :D
Även Maria E var där med sin foderhäst.
Safira var SUPERtaggad. Har aldrig varit med om att hon taggat till så förut när jag har haft henne men det var roligt för det mesta ;)
Vi hade Maria E som draghjälp och då jäklar blev det fart på henne! Efter hindrena blev det också många sparkar bakut och några skutt. Vi hoppade lite nya grejer som upphoppet, både ner och upp, ett ris hinder och en stock i uppförsbacke som hon tyckte var riktigtriktigtroligt! Hon gorde små skutt och stampade med hovarna, hihi :D
Men eftersom det blev så mycket sparkar bakut och små bockningar så lyckades hon ha sunder sadeln där svanskappan siter..... vilken otur!!! Nu får vi se hur bra det går att rida  med den sadeln när svanskappan knappt sitter kvar....

Mamma filmade lite, något ni vill se? :)

Nu har jag börjat ladda in filmen från vårat ridpass från gårdagen :) Undertiden visar jeg er Saffis fina nya outfit :D

Superbra bild, jag vet ;)

Safira 9 maj

Idag så red jag långa jakt tillsammans med Anki på Acke och Pillan på Skorpan. Saffis var riktigt taggad och tyckte att det var roligt.

Efter våran skogstur red jag en stund på ridbanan.
Där övade jag lite utåt och innåt ställt och mycket galopparbete.
Provade ett galoppombyte och hon gorde det utan bom på första försöket :D Dock tror jag bara att det var en lyckoträff då hon inte ville göra det någon mer gång utan bom ;)
Testade också att läga på spöt och då blev hon piss förbanad och parkade bakut flera gånger. Så på slutet av ridpasset övade vi på att lägga på spöt i galoppen och efter ett tag gick det riktigt bra!
Mamma filmade så det får ni se sen.

Hemma igen!

Glömde säga det men jag har vart borta på hajk med klassen. Ganska kul har vi haft men det är inget jag orkar berätta om just nu.... är alldeles för trött, såvit ca 3 timmar i natt så mer uppdatering senare ;)

Safira 6 maj

Idag red jag lilla lagarbo. Jag tog skogen bort och vägen hem. På vägen körde jag lite galopparbete.

Safira 5 mars

Idag tog jag in Safira och började pyssla och det var egentligen tänkt att det var det ända jag skulle göra med henne men så bestämde jag mig för att hon ändå skulle få röra på sig så jag valde att longera henne lite. Och hör och häpna men detta var våran första gång på 4 månader :O Jag måste verkligen börja jobba henne mera från marken! Det är dessutom något som hon måste öva på då hon gärna vill vända sig om, springa in mot mitten och strula. Nä det får vi bli bättre på!
Efter det lilla passet fick hon komma in för att få sin betfor och vila i några minuter innan hon fick komma ut igen :)

Strömsholm

Nu har det varit lite uppehåll flån bloggandet då jag och mamma fick en inpuls att dra till våran stuga i karlskoga där vi inte har något internet. Men nu är jag tillbaka och hade tänkt berätta lite om de senaste dagarna.

I fredags drog vi till strömsholv vi 8 tiden. vi började kolla lite på hoppningen och sedan gick vi vidare och såg en stund på dressyren. Lite shopping halkade vi in på så det blev ett par nya fina röda JW ridbyxor till mig och ett vitt GG schabrack till Saffis. Är supernöjd med inköpen! :D
Vid 12 gick vi till terrängen där vi satte oss vid vattenhindret. Jag filmade och lyckades dånga en olycka när hästen gick rakt igenom hindret :S Det var otroligt varmt och vi hade ingenting att dricka så vi började röra oss tillbaka efter någon timme och kollde en stund på hoppningen där jag tog endel kort med mobilkameran.
Ni kanske är intresserade av att se både film och bilder? Isåfall får ni säga till! ;)

På fredagen tog evelina Safira och i går var det Lotte som hade henne. Om ett tag ska jag själv ut till stallet men det blir nog bara pyssel så hon får vila lite.

Safira 2 maj

Idag red jag på flygfältet och jobbade henne på en volt.
Jobbade henne utåt och innåt ställd i båda varven. Blev mycket galopp och trav som gick superbra!
Evelina fotade så de bilderna kommer komma upp när jag får tid (men det blir roligar om ni kommenterar så då går det fortare ;)). Nu börjar man verkligen se att hon byggt upp musklerna och det är ju superkul att se förändring och framgång. Även i ridningen känns hon mjuk och lyhörd vilket var jättehärligt!
I slutet tog vi 2 galopper på vägen hem. Det gick inte så fort men på slutet fick hon något spel båda gångerna, drog iväg, sparkade och bockade. Provade också efter det att trava hemåt men då var hon så taggad att hon trav/galopperade. Men allt gick bra!
Sedan fotade vi lite i sommarhagen som jag också självklart kommer lägga upp!

Gårdagen

Igår blev det ingen uppdatering, hade inget att skriva om.
Lotte hade Safira igår så det blev ingen ridning för mig.