Safira 31 mars

Torsdag

När vi kom ut till stallet skulle hästarna in och Safira fick då bråttom och gick omkull men hon verkar inte ha tagit någon skada.
Vi red på flygfältet och jobbade. Hon var jätteduktig till en början men efter ett tag så gick det bara utför. Hon vägrade att fatta höger galopp, först bara bortåt och sedan även hemåt vilket gjorde mig väldigt frustrerad och det gör ju inte saken bättre. Men vi kämpade vidare båda två och tillslut la jag till spöt för att markera att jag hade det och då sparkade hon bakut och bockade så jag höll på att flyga av, jag hamnade på sniskan på halsen men jag kravlade mig upp i sadeln innan hon han göra något mera. Man blir ju lite rädd då eftersom det är väldigt svårt att hålla sig kvar och det går ju inte häller att säga till henne eftersom hon bara fortsätter. Så där tycker jag inte att hon ska hålla på när man duttar till henne med spöt... aja, vi fortsatte iaf bråka till jag tillslut fick henne att ta höger galopp på vägen hemåt.

Mamma tog kort men de kommer att komma upp i morgon :)

Ibland fattar jag inte hur lärarna tänker...! De bara kastar på oss sjukt mycket saker och alla samtidigt. Kan inte lärarna bli lite bättre på att komunisera med varandra och planera upp saker tillsammans så det inte hela tiden går i perioder. När perioderna med mycket plugg kommer knäcker man ju nästan ihop och orkar inte med pressen. Och jag går ju i nian nu så då ligger pressen på topp och en massa saker måste göras färdigt, sånt blir man påminnen om stup i kvarten.
Snart bär det i alla fall ut till stallet och där kan man koppla bort alla jobbiga tankar! Känner mig riktigt sugen på att rida, speciellt eftersom jag inte ridit på 3 dagar.
Nu blir det att ta något mellanmål innan vi drar :D

Hoppsugen

Gud vad jag känner mig sugen på att hoppa!
Fast på senaste tiden har jag känt mig lite osäker på hoppfronten. Vet inte varför, ingenting har hänt. Men jag blir helt nervös när jag tänker på hinder över 70cm, haha, och när jag ser andra hoppa högre höjder blir jag också helt nervös och får fjärilar i magen och av vilken anledning? Ingen anning....
Och så Safira sen som själv är hinderrädd och inte har erfarenhet eller teknik för hoppningen. Hur ska jag bygga uppmodet igen? ;)
Jag och Safira får helt enkelt ta och lära känna varandre bättre och bygga upp vårt självförtroende tillsammans i små steg!

Några hoppbilder från sommaren med Fighter då jag inte var speciellt rädd för att hoppa. Hittade inte de bilder när vi kommer upp i de högre höjderna men här är några iaf....

Safira 30 mars

Lottes dag idag så förmodligen en ridtur ut i skogen eller på vägaran.

Nu ska kameran på laddning så hoppas jag på att den inte glömms hemma i morgon. Då blir det att fota resultatet av manen så ni får se det någon gång ;)

VÅRTECKEN

Här kommer fler bilder från dagen. Härligt med vårtecken!

I detta vackra vår väder får man passa på att fota lite!

Safira 29 mars

Tisdag

Idag lyckades jag följa det jag hade planerat ;)
Det blev vila för henne idag och hon blev ordentligt ompysslad. Jag drog bort lite päls med rycktstenen, bortade bort lite stöv och rycktade. Evelina hjälpte till och tunnade ur manen på henne och bortade ben och hovar. Mamma halkade också in på ett hörn och friserade öron och hovar.
Det var många som kladdade på henne och jag måste säga att jag börjar bli bättre på att låta folk röra henne, haha! Ne men jag är sån som inte vill att man rör henne där jag har borstat och jag vill inte ha nå hjälp då jag vill göra allting själv och sånna saker.... Men idag så kändes det inte så jobbigt, tänkte knappt på det ;)
Sygg blev hon i alla fall men jag hade tuvär inte med mig någon kamera....

Idag funderar jag på om hon ska få vila och bara bli pysslad med. Det tror jag är skönt för henne och jag blev inte så pigg på att rida när jag vaknade i dag och såg all snö....

Bilden är länkad

---

Nu har jag skrivit mig en önskelista då jag fyller år snart! Haha men jag förväntar mig inte att få alld då det äv väldigt många och dyra grejer men någon utav de grejer jag vill ha hoppas jag på att jag kan få iaf ;)
Mycket mer har jag inte att säga, jar vart hemma från skolan i dag då jag inte mår bra. Det blev inget bloggande då jag har ägnat min tid till att sova ut och plugga så det är inte förn nu som jag har haft tid till bloggen.
Några önske inlägg?

Bilder

Vet att det var ett tag sedan nu som det kom upp några bilder vilket kan göra att bloggen blir lite tråkigare.
Det har bara inte blivit så att vi tagit några nya kort då jag har vart mycket själv i stallet. Men jag försöka se till att det bli bättring på det!
Ni får också gärna säga vad som kan förbättras med bloggen, vad ni vill läsa om och lite sånt!

Safira 27 mars

Söndag

Idag red vi runt handfatet och det blåste nästan storm. Till en början var hon lugn så vi travade och jobbade lite med att flytta sig för skänkeln över vägen. När vi sedan vände upp hemmåt fick vi all blåst mot oss och jag hade tänkt galoppera för att se hur hon var i bett. Jag var lite osäker på hur jag skulle göra men tillsut tog vi en galopp. Det blåste som fan men Safira var hyfsat lugn till en början men så började min stora pösiga jacka fladra och det var inte populärt.... det var flera bockningar och lite sken. Det enda jag hann tänka var "nu åker jag av" och "jag kommer inte få stopp på henne", haha, men jag klarade mig från ett ofrivilligt möte med marken och Safira lugnade ner sig.
Jag som också hade tänkt rida på flygfältet och jobba henne men det struntade jag i och red istället en lite stund på ridbanan. Där gick vi över bommar, travade lite och tog några korta galopper längs långsidan.

SÅ SÖTT!!

Idag åkte vi förbi grangården för att köpa lite torv och då så fick jag syn på ett schabrak.
Där låg det, ett plommon färgat jätte sött litet schabrak som jag blev helt frörälskad i!
Tuvär fanns det bara en kvar i ponnystorlek och de skulle inte häller få in några i större storlek. Men jag var bara tvungen att ha det!
Det är lagom långt i ryggen om man säger så annars är det lite kort men då tänker jag bra på de där korta hoppschabraken så det gör inget. Den färgen passad verkligen henne, hon var hur söt som hällst i den!

Tuvär kan jag inte visa något kort på den eftersom vi åkte ut till stallet direkt efter grangården.

Safira 25 mars

Fredag

Jag kände för att rida på vägen för att kunna galoppera lite så vi tog och red upp mot järnvägen.
På vägen upp var hon hur lugn som hälst fasten det blåste. När vi kom fram till järnvägen så tänkte jag att vi skulle testa att gå över. Det var hon inte så pigg på till en början men tillslut kom vi över och då vände vi bara och gick över den igen utan problem. När vi väl kommit över den och var på väg tillbaka så började hon fjompa sig och tagga till. I skritten taktade hon mest så vi tog lite lungt trav men så rätt som det är blir det tvärnit.... Hon hade fått syn på en runsten! Helt plötsligt var den livsfarlig fasten vi gått förbiden på vägen upp och denna gång var vi dessutom på höger sida av vägen och den på vänster. Jag försökte då få henne att ta några steg emot den och bara kolla på den så hon tog några steg men så plötligt kastar hon sig åt sidan och jag höllpå att ramla av. Jag hade som tur var hennes distans sadel som man sitter ganska stadigt i så jag höll mig kvar på och sådär höll hon på ett tag att kasta sig fram och tillbaka men efter ett tag lugnade hon sig och kunde stå stilla och kolla på den utan problem.
Vi fortsatte hemmåt i trav och jag var osäker på om jag skulle våga fatta galopp när hon var så hisspig och fjompig och höll på att kicka när jag försökte jobba henne lite stäld för att få henna att lyssna och lugna henne men hon föll in i galopp utav sig själv och då gick allt bra.
Vi avslutade med att rida på flygfältet och där var hon rädd för en jätteläskig jordhög... Men hon lugnade sig mycket fortare denna gång. Vi gick lite över två bommar som låg där, utan problem! För att trötta ut henne lite och för att känna att jag hade kontoll så tog vi några galoppvarv i båda varven och hon skötte sig bra.

Jag red ju som sagt i hennes distans sadel och usch vad jag ogillar den! Man har inget stöd för bena och den är bara allmänt obehaglig enligt mig då jag inte känner att jag har balans eller sitter bra i den. Men man sitter ganska stadigt i den när hon blir så dära fånig och kastar sig åt sidan men förövrigt så r den hemsk! 

Gud vad jag måst öva upp min sits och balans! Jag kände idag när vi red på vägen hem att jag inte satt stadigt när hon vinglade fram och tillbaka över vägen för att undvika alla vattenpölar. Jag siter med mina tår och knän rakt ut och det gör ju så att jag inte tar stöd med knäna över huvud taget. Jag måste lära mig att slappna av och ta stöd av knäna och vinkla tårna innåt. Om hon skulle flyga i vädret skulla jag inte ha en chans att hålla mig kvar.... Ett måste att öva på!

Safira 26 mars

Lördag

Idag red vi en skön skogstur i det fina vädret.
Vi red en bit på långajakt och vidare ut på Giselas och Reneés dikesrunda för att senare komma ut på lillajakt och vidare hem genom grässtigen.

Vi hoppade några stockar i trav och tog även en liten i galopp. Hon skötte sig jättefint utan några bocksprång. På grässtigen tog vi också en kort galopp.
Det var en mysig och härlig liten ridtur.

Tillbaka i stallet fortsattejag att jobba med hennes man.

Halloj

hejhopp nu är jag hemma från stallet. Just nu har jag igen ork om att berätta om mitt och Safiras ridpass utan det kommet förmodligen i morgon.
Och jag kan tala om att jag inte hade tålamod att vänta på eran hjälp med mitt beslut om jag skulle rycka manen på henne. Nu är den långa manen borta! Men det är långt ifrån klart då jag bara kapade den idag. Bilderna orkar jag inte häller ta tag i att ladda in i kväll så titta in här i morgon också :D

Nu måste jag ha eran hjälp med att fatta ett beslut!
Ända sedan vi tog över Safira har jag velat rycka manen på henne då jag tycker att det ser mera sportigt ut och jag stör mig på den när jag rider henne. Och så idag frågade vi Malin om hon tyckte att det var okej, vilket det var men nu kan jag inte bestämma mig! Så snälla hjälp mig!

Safira 24 mars

Torsdag

Det blev ingen ridning då vi skulle skjutsa hem Safira.
Medans mamma mockade ur boxen ställde jag upp Safira i en spolspilta. Där var hon litte stressade och hade svårt att stå stilla och eftersom det var ett tag till innan mamma var färdig och Sussi skulle komma med transporten tog jag ut Safira och gick med henne. Jag visste inte riktigt vert jag skulle gå med henne men eftersom vi bara var i ridhuset under dessa dagar så gick vi ut på vägen upp mot vallen. Det har blåst storm hela veckan och det var inte lungnare idag, Safira tyckte att det var härligt och frustade och russkade på huvudet. Jag pravade att trava en liten bit och och gillade hon så snär vi saktade av ville hon bara förtsätta så hon gick där och trippade med huvudet högt upp. När vi kom upp för backen och var uppe på vallen gick det in en stig i skogen som vi följde en ganska bra bit. Safira var pigg så vi sprang lite vilket hon tyckte var riktigt roligt så hon började galoppera men hon skötte sig och drog inte iväg. Vi saktade av och vände tillbaka, vi prövade även att springa då så hon började galoppera igen men så trycke hon ut mig från stigen och inti skogen så jag fick en gren i andsikte....AJ! Men allt gick bra och vi fortsatte att skritta och trava lite. Vi stötte på en hare som tydligen var helt livsfarlig enligt Safira men vi fortsatte i alla fall ut på vägen och började gå tillbaka till stallet. Även där på vägen prövade vi att galoppera lite och hon hade jätte roligt och bockade och sparkade bakut. Eftersom Sussi inte hade kommit när vi var tillbaka så gick vi runt där på gården ett tag också.
När vi senare skulle lasta så gick det jättebra! Det tg max 10 minuter vilket är lite skillnad från 45 minuter!

Tisdag

Vi red i lillaridhuset för första gången och hon skötte sig jättebra. I börjar var hon lite okonsentrerad men efter ett tag började hon lyssna riktigt bra. Vi började öva på öppnorn och hon börjar förstå det där lite smått. vi galopperade också mycket så hon börjar länga på stegen och sså övade vi på att hon ska ställa sig innåt utan att boga ut för mycket. Tillslut fick jag kläm på henne ganska bra så vi avsludade. Detta var vårat hårdaste ridpass hittils så hon hade jobbat sig svettig.
Inne i boxen rullade och sig och hade det skönt. Hon blev mycket vacker efter det ;)

Onsdag

Även denna dag red vi i lillaridhuset och jag övede på att hon ska bli mera tagagad och frammåt och lyssna på skänklarna bättre. När man rider henne på ridbanan eller i riduset så går hon mest och sover, så kan hon också vara när man rider ut i bland. Jag tycket inte att det är så roligt att sitta på en häst som bara går och såsar runt och som man får driva på hella tiden. Så vi jobbade mycket med tempo växlingar och tillslut började hon att kliva på bättre. I börjar var det dock inte populärt att hon skulle lyssna på direkten när jag sa åt henne att gå fram och när jag då la till spöt så sparkade hon bakut och slog i vägen och det tyckte hon ännu mindre om... och när jag då sa till henne att hon inte ska bråka så blev det ju såklart värre. Hon bockade så jag åkte fram på halsen en gång men tillslut började hon lyssna och ridpasset avslutades mycket bra. Även denna gång blev hon svettig och rullade sig när hon kom in i boxen.

God morgon!

Hej och godmorgon på er!
Igår hanns det inte med något bloggande då jag var i stallet från 08.00 till 21.00. Men idag kommer det bli bättre då jag är hemma och är sjuk... inget jobb i dag inte, tuvär. Så idag ska jag försöka ta tag i att berätta om det jag inte hunnit skriva om i veckan.
Nu måste jag ta mig lite frukost och vila mig lite innan jag orkar ta tag i något.

Natti

Hejhejhej! Jag här hemskt ledsen för skit kass uppdatering.... tuvär kommer det inte bli mycket bättre denna vecka häller. Nu måste jag i säng, natti.

Praktikdag 2

Idag gjorde vi i princip samma sak som i går. Idag har jag fått köra Gator (foderbilen), och jag skulle nog behöv lite mera övning... haha ;)
Red Safira i lilla ridhuset vilket gick jättebra! Mer hinner jag inte berätta nu :)

Safira 21 mars

Idag red vi i stora ridhuset. Det var 2:a gången som Safira var i ett ridhus och hon var mycket nyfiken på allt, speciellt på sin spegelbild.
Jag började jobba henne lite och försökte å henne uppmärksam på mig och det gick väl som det gick. Mamma plockade fram 2 hinderstöd och 1 bom som vi travade över några gånger. Första gången stannade hon och kollade på det men när hon hade gått över det en gång så var det inga sörre problem efteråt. Vi la fram en till bom och då blev det likadant där, stanna första gången men efter det gick det bra. När det funkade tog vi fram ett plank som vi la så lågt vi kunde och la en travbom framför och det blev likadant där när vi skulle över det. Tillsist la vi upp 2 bommar på ett litet 50cm kryss och det blev ju likadant där då. Men vi tog oss över allt och vade på det tills hon inte brydde sig. Vi avslutade med galopp.
Jag tycker att hon skötte sig jättebra idag!

Praktikdag 1

Nu är jag trött kan jag säg! Jag har jobbat i stallet i ca 8 timmar.
Daden har sätt ut såhär:
8.00
-Lägga på/byta täcken
-Ta ut hästarna i stall 1
-Ta ut hästarna i stall 2
-Soppa stall 1
PAUS
-Mocka (några har köpt sig loss från mockningen)
-Mocka Safiras box
-Lunch fodra
LUNCH
-Fodra hingstarnapå lösdriften
-Fodra stona på lösdriften
-Lassa ner hö från höskullen
PAUS
-Ta in, byt täcken
16.00

Och nu sitter jag här hemma medans mamma är på möte mellan 5 och halv sju sedan åker vi ut tillsammans och tar hand om Safira.

Snart.....

Snart bär det av till Näs! Nu börjar jag bli nervös kan jag säga. Förra gången jag praoa var jag hos min mamma och hade folk omkring mig som jag kände och det fannas ju inte så mycket fel man kunde göra med ett dagisbarn men nu har jag ingen som jag känner och det finns massor med del jag kan göra (känns det som iaf) så nu börjar jag bli lite nervös.... Men det känns skönt att ha Safira där som en lite trygghet!
Önska mig lyckatill!

Safira 20 mars

Idag red vi på ridbanan i det fina vädret. Evelina var med och la fram några bommar som vi hövade på att gå över. Allt gick bra med det så vi höjde upp dem lite som kavaletti och det gick också väldigt bra. Evelina la då ut en bom längs långsidan som vi galopperade över och längs andra långsidan så var det ett litet kryss som vi började med att trava över. Hon var jätteduktig så vi tog det även i galopp utan problem. Som högst i galoppen hoppade vi ett kryss som på högsta punkten låg på ca 60 cm och i traven hoppade vi ett kryss som låg på ca 70 cm på högsta punkten. Vi hoppade också en rakbom som låg på 40 cm vilket vi lyckades riva och jag trodde att det skulle bli värsta skräck upplevelsen och att hon inte skulle våga hoppa det igen och vi fick börja om från början.... Men icke,  vi tog det igen direkt efter utan problem. Hon vägrade inte en ända gång och det är första gången vi hoppar tillsammans innan har de inte fått henne till det... Jo i början men sedan hände det något viket gjort henne väldigt rädd! Idag var hon ju inte precis frammåt men hon tvekade knappt!
Själv är jag otroligt förvånad och självklart superglad! För bara 2 veckor sedan kunde hon inte ens gå i närheten av varkan bommar eller hinderstöd. Se nu vilket stort jävla framsteg i gjort!
Jag och Vilma avslutade med lillajakt i skogen som en avskritt tillsammans.

Vi hade somsagt morgonfodrinden idag så vi var ute i stallet kl 8. Sven var redan där och hade fodrat hästarna inne så när de hade ätit klart släppte vi ut dom. Medans hästarna åt lite ute så tog jag och mamma oss våran frukost. Senare gick jag in och mockade och fixade. Vi tog bort isen från badkaret i deras hage och fylde på med vatten och jag kan säga att det var inte det lättaste! Jag tog in Safira efter ett tag och bestämde mig för att rida på ridbanan. Även Vilma hann ut så vi red tillsammans i det otroligt fina vädret!
Efter att ha ridit så fick hon komma ut i hagen igen för att sola sig lite. Jag började fixa i ordning allting inför näs. Packade ihop allt som skulle med sedan åt vi lunch.
När Sussi kom med transporten och vi skulle lasta så kan jag säga att det tog tid! Det tog ca 45 minuter innan hon gick in men allt gick hyfsat bra. Framme på Näs kastade hon sig ur transporten men lungnade sig for. Hon fick komma in i sin box och äta lite hö medans vi packade ut allt ur bilen, Vilma var också med och hjälpte till. Det tog ca 1½ timme innan vi var klara där och då sa vi hejdå till Safira och drog tillbaka rill Hellby där vi släppte in hästarna, hämtade ett täcke och packade ännu en kasse full med hösilage.
Nu tror jag att jag fått med allt men jag orkar inte riktigt skriva så utförligt så detta får duga! :D

tomorrow

Imorgon blir det morgonfodring för min del. Passar på att rida då också skulle jag tro. Sedan någon gång under dagen drar vi till näs! :D Tror inte jag kommer hem där i mellan så i morgon kommer inte uppdateringen ligga på topp.
Nu måste jag gå och lägga mig så jag orkar upp tidigt i morgon!

Maria och Anki tog och löshoppade Winnie idag så jag passade på att ta lite bilder.
Bilderna är inte i superkvalite då det hade hunnit mörkna endel så jag var tvungen att ha rätt så hög ISO vilket gör dem brusiga....

Specialfläta

Safira 19 mars

Jag och Safira gav oss iväg ut i skogen själva på en tur. Vi red långajakt och fortsatte på långavändan ut till vägen vid älgtornet. Vi red upp en sväng till torpet och tillbaka. När vi kom till sjön svängde vi upp i skogen på stigen som går ovanför sjön och hem via lillavändan. Tillbaka vid stallet skrittade vi runt en liten stund på ridbanan.

Vi hoppade både stockar och diken i skogen vilket gick jättebra! På vägen upp till torpet tog i en galopp, vi tog också en galopp på sträckan innan sjön och det gick jättebra det också. På lilla vändan tog vi en liten avstickare ock klättrade lite. Då var vi också tvungna att gå öven ett träd som vi aldrig gått över förut vilket resulterade i ett stort skutt och en sväng i luften men jag lyckades hålla mig kvar i sadel i alla fall. När vi kom till stallet hade de plogat ridbanan, så skönt att inte behöva rida på ojämt underlag, där skrittade vi lite och tog någon trav innan vi gick in i stallet.

Mamma fotade lite på ridbanan medans jag skrittade runt men nu när jag sätter mig ner för att kolla igenom dem så var ju alla suddiga! Det är ingen ide att lägga upp dem här..... Men mamma tog några foton när vi stod stilla som blev lite bättre. Även jag tog några kort i hagen.

 

Snart bär det av till stallet. Det är så fint väder här så jag tar nog med kameran ut idag. Om det blir några bra bilder så kommer dom förhoppningsvis upp senare i kväll.

Hejhej

Igår var ju inte vädret på topp precis men idag tittar solen fram. Det har inte börjat smält än men jag hoppas att mycket av snön försvinner under dagen!
Själv har jag precis vaknat och tagit mig lite frukost. Har ni någon idé om vad jag kan skriva om? För jag är för trött för att komma på det själv ;)

open happiness

Jag har fortfarande inte orkat resa mig ur soffan än....haha!
Jag har settat och lyssnat på låten Open Happiness på högsta volym med hörlurar och kollat på videon Sommaren med Fighter om och om igen, jag vet inte hur många gånger! En sommrig låt och en sommrig video det är precis vad jag behöver nu!

Too tired!

Nu är klockan lite för mycket för min del men jag är för trött för att lyfta rupan från soffan och hoppa i sängen. Snart ska jag ta mig ett ryck och gå och borsta tänderna och då får jag hoppas att jag inte svimmar av trötthet. Jag har en sån där irriterande trötthet, så där så att man är för trött och rastlös för att kunna somna...Irriterande!
Inför morgondagen har jag inget planerat än så länge. Det blir nog ett ridpass ut i skogen eftersom det är hopplöst att rida på vägarna och på ridbanan då man inte får grepp där och snöstyltor, då är det lättare att få grepp i skogen. Nästa vecka blir det ju ridhus varje dag skulle jag tro, man får ju passa på, så då rider jag nog förmodligen bara ut i helgen.
Ne nu ska jag samla kraft för att ta mig upp ur soffan så godnatt på er alla!

Safira 18 mars

Fredag

Idag provade jag att släppa henne i en utav hagarna och försöka få henne lite uppmärksam på mig, vilket inte var så lyckat....
Jag provade då att ha henne i grimma och grimmskaft och att få henne att lyssna på mig, att hon skulle backa och komma fram till mig när jag bad henne om det. Ne det var inte häller lyckat.... speciellt inte med mitt tålamod!
Hon är så otroligt ignorant och ouppmärksam så det finns inte. Hon bryr sig inte om mig ett dugg även om jag har fickorna fulla med godis.
Har ni några tips på hur jag kan få henne mera uppmärksam på mig?
vi tog i alla fall och gick vidare till ridbanan och övade med bommar, vilket var mycket mera lyckat! Hon var jätteduktig. Jag la också upp ett litet hinder som både ett kryss och räcke som låg på ca 40 cm. vi både gick och hoppade över det. Det var inga problem, hon tvekade inte det minsta. Hon rev någon gång och det var inte populärt.
Det blev en ganska kort sväng i stallet idag. Nu ska jag ha fredagsmys!!

Under varje morgon denna vecka har jag vaknat upp till strålande sol och plusgrader. Jag har sätt hur isen smälte mer och mer för varje dag och hur snön börja försvinna. Bara här omdagen började blommorna slå ut.... men vad händer nu?
I morse när jag vaknade upp var allt vit! Och snön bara fortsätter att välla ner från en grå himmel....

Nu kan jag inte precis säga att jag är speciellt sugen på att rida faktiskt. Förmodligen får hon stå idag eller så hittar jag på något annat. Kanske lite frihets dressyr om jag orkar?!

Safira 17 mars

Igår red vi ut med sällskap av Evelina med Klarita. Vi red en lagom lång sväng i skogen med både stockar och diken.

Vi gav oss ut på långa jakt vidar på långavändan och upp på stigen ovanför sjön.
Denna gång provade vi att Klaria skulle gå först då hon kan bli väldigt pigg när man hoppar så det var ett litet test för att se hur Safira skulle reagera när Klarita taggar till. Safira brydde sig knappt alls men Klarita var inte på sånt superhopphumör heller så vi hamnade inte efter och allt gick bra!

DESIGN

Har ni sett min nya design? :D

Måste bara säga att jag är överlycklig och super nöjd med den!

Ett STORT tack till Linnea!
Hennes sida hittar ni här → Ridboken.

Prao

Nästa vecka blir det ingen  skola för mig inte!
Jag ska i väg och praoa på hästgården Näs i en veckas tid vilket ska bli jätteroligt. Det kommer också vara jätte läskigt, haha, för jag är en otroligt blyg person och livfäd för att göra fel. Jag kommer nog inte vara så företagssam och ta för mig eller prata men förhoppningsvis släpper det till veckans slut.

Igår fick jag dessutom veta att jag får ha med mig Safira dit under veckan :D
En sån möjlighet får man inte missa! Hon får en boxplat och en egen liten hage och dessutom kan jag rida henne i ridhus. Yees!!! Det är ju rent ut sagt skit bra! Det är en jättebra övning för henne då hon behöver komma iväg till nya platser och få öva på det eftersom hon kan vara lite stressad i nya miljöer. Sen har ju jag aldrig ridit henne i ridhus och nu har jag 2 fina ridus att rida i under en veckas tid.
Då kanske man borde passa på att öva lite med bommar och hinderstöd?!

Som tur är ligger inte gården längre bort än 10 minuter från vårat stall så det är ju toppen!
Hu hoppas jag bara på att hon vill lastas så ska nog allt gå bra.

Hinner inte

Hejhopp! Hinner inte berätta om ridpasset idag så jag måste lägga all min tid på pluggande resten av kvällen. Hoppas ni andra får ha en soft torsdagskväll!

VÅR

Nu märker man verkliget att våren snart är här på riktigt!
Jag var nyss ut med hundarna och såg då att det faktiskt har börjat blomma här :D
Det är så härligt med ljusare, längre dagar. Håller ni inte med?

"Intressant"

Jag är så otroligtotroligt trött!
Svenska är snart klar så jag har tagit mig en liten paus. Jag har precis kollat klart på gårdagens bigbrother men jag har inte riktigt ork att ta tag i skolarbetet igen.... Det blir nog bara att ligga i soffan och softa lite framför tv:n resten av kvällen.

Safira 15 mars

Tisdag

Idag blev det inget hårt pass då det var is över allt och ridbanan var helt fryst.
Började med att rida upp till bikuporna provade alla gångarter lite kort både bortåt och hemåt vilket gick bra. På vägen hem blev hon lite hettsig och det var lite svårt att få henne att lungnaner sig i galoppen men tillslut så gick hon ner i trav. Jag red på bett så jag tycket att det gick bra, jag tog ju bara några galoppsteg inte någon längre stecka.

På ridbanan blev det bara trav och sritt en kort stund. Provade också att gå över en bom för första gången och hon var super duktig och brydde sig inte över huvud taget. Lite värre var det med hinderstöden men det är på bättringsvägen!

Fighter

Här har vi alla videoklipp med Fighter sammlade. Ta er en titt över vår utväckling och tid tillsammans!

Sommaren med Fighter
- bildspel från sommaren
Jossan och Fighter - Terränghoppning - korta klipp från när vi hoppar nere i terränggropen
Fighter och Amelia - bus - Fighter släpps på ridbanan
Fighter - HÖST - sammlade videoklipp från hösten
Fighter vinter - videoklipp från ett ridpass i vintras
Fighter pussas - namnet säger allt...
I got nothing but love for you ♥ - bildspel från ett ridpass i vintras
My feelings for you - vanligt ridpass från täljö
Jump for my love ♥ - hoppfilm från täljö
Josefine och Fighter - barbacka - barbacka film från täljö

Allt och inget

Jag har kämpat fram tills nu med ett collage som ska vara kart i morgon till svenskan. Just nu är jag väldigtväldigt trött och egentligen skulle jag behöva jobba med en massa annat som behöver blir klart men jag har ingen ork kvar....
Hade ju tänkt ladda upp lite nya bilder som jag tog i lördags men just nu kan jag inte hitta sladden, så det får bli en annan dag.

Jag har inge ideer till något intressant inlägg just nu.
Det finns inte häller mycket att berätta om dagen häller utan den har rullat på som vanligt. Det är måndag så det blev inget stall för min del.

Kulkul.... ha nu en mysig kväll. Sjäv ska jag göra det bästa av min!

Safira 13 mars

Söndag

Idag så red vi ut tillsammens med Amelia på Amelia. Vi red upp till Rebro och tillbaka. Vi provade att rida alla gångarter och det var förstö gången jag red ut och galopperade på henne. Jag och Safira red förs och vi galopperade på bortåt vägen så allt gick bra. Provade också att trava påvägen hem och det gick bra.
När vi var tillbaka provade jag att rida henne på flygfältet. Vi galopperade lite och på vägen mot stallet krullade hon ihop sig och började bocka men det gick bra och vi tog ett tillvarv i galopp utan att hon började bocka. Vi avslutade och red tillbaka till stallet.

Safira blev också skodd idag.

Igår tog jag lite kort i hagen som förhoppningsvis kommer upp i morgon.

Safira 12 mars

Lördag

Eftersom Safira tappat en sko fick hon stå idag.
Jag kom ut vid 1 och började mocka.... vid 2 var jag klar med hennes box! Jag fixade hennes mat och vatten och började sedan smörja hennes träns.
Vid 3 tog jag in Safira och borstade och pysslade med henne innan jag tog ut henne igen. Men valde att ta in henne innan jag åkte hem.

Hovslagare

Idag kommer hovslagaren ut till stallet vid 12 för att sko Safira. Efter det blir det förmodligen en liten ridtur ut på vägarna eller i skogen.

Sorry

Ledsen för en dålig update igår! En halvtimma efter att stallet drog jag iväg på tjejkväll och kom inte hem förns 10 då då var jag för trött för att sätta på datorn.... Men förhoppningsvis blir det lite mera aktivitet idag ;)

...

Det märks att det är lördag....
Två semlor till frukost satt inte fel! Och nu sitter jag här med en kopp varm chocklad med vispgrädde i handen.
Vid 1 bär det ut till stallet i detta fina väder. Eftersom Safira har en tappsko så blir det bara vila för hennes del i dag då jag inte vill reskera att slita på hoven eller att hon halar och sträcker sig.
Det blir bara pyssel i dag, tänkte passa på att smörja lite för det har jag inte gjort sen jag tog över henne och jag kan säga ett det behövs!

Hoppas på en mysig dag i stallet :D

Över trött

Ajajaj nu är det dags för mig att sova. Har setat vid dator alldeles för lång tid nu, det svider i ögonen och jag har ont i huvudet. Det ska bli så skönt att hoppa i sängen måste jag säga! Godnatt på er!

Safira 11 mars

Fredag

Jahap då har Safira tappat en sko också.... Som tur är kommer hovslagaren på söndag så hon får stå i morgon och bara bli pysslad med.

Jag och Evelina på Klarita red ut i alla fall och hon kändes inte öm. Vi red upp mot skogen på vägen, fram rill älgtornet och tillbaka bara. Det hade hunnit blir mörkt när vi gav oss iväg och vi hade då pannlampor vilket var första gången för Safira men allt gick bra, hon brydde sig inte över huvud taget! 
  Nu börjar också isen bli sådär "ihållig" så den börjar låta när man går på det vilket Safira inte tycker om.... Det gick ganska bra ute när Klarita gick på det men sedan när vi kom tillbaka till stallplan och Safira själv behövde gå på det så var det inte lika roligt. Det tog ett dag men tilskut så lyckades hon gå en bit på det men lyckades undvika det värsta. Tillsut kom vi i alla fall fram till stalldörren.
Vi skrittade bara och Safira skötte sig super!

FREDAG

Varje fredag känner jag mig lika glad :D Så himla härligt att släppa allt med skola att göra (fasten man behöver plugga även på helgen...) och bara slappna av och göra vad man känner för!

Jag åker nog ut till stallet någon gång efter fem idag för jag orkar helt enkelt inte åka ut tidigare. Jag är jätte trött efter en lång skoldag och behöver vila upp mig innan jag åker ut till Safira.

Safira 10 mars


Torsdag

Idag blev det samma vända som i tisdags, alltså 5 minutersrundan och jobb på ridbanan.

Det var hemskt blåsväder när vi red ut men Safira höll sig ganska lugn ändå. Vi provada även denna gång att trava lite och hon längde stegen jättebra. Hon var inte häller specielt stark fasten jag red med bett och hon lyssnade bra när vi saktade av.

På ridbanan jobbade vi med tempoväxlingar, från skrit till trav osv. Ökad trav arbetstrav (vilket inte riktigt är ökad trav men hon länger stegen en anning) och sedan samlad galopp och ökad galopp.
  Hon var inte lika villig att gå framåt i dag som hon var i tisdags, mycket "tyngre i munen" och lite stökig med huvudet. Men förövrigt är jag ändå nöjd med henne.

Horsemanship

Igår fick jag höra att några i stallet hade tänkt ta ut en kille som håller på med horsemanship och de frågade om jag ville vara med då. Klart jag vill! Det vore jätteroligt att få lära sig mera inom det områded :D
Det skulle bli någon dag längre fram när man kan vara ute en heldag. Jag ser fram emot det!

Det finns så sjukt mycket saker som jag vill köpa! Så jag tänkte  starta p å  m i n  ö n s k e l i s t a där jag då lägger upp saker som jag skulle vilja köpa in ,det kan ju vara saker som jag för tillfället inte har pengar till, saker som jag skulle vilja ha men inte känner att det är nädvändigt att lägga för mycket pengar på just nu eller kanske saker som kommer köpas in så småningom.


Snart ska jag sätta mig ner och ta tag med alla läxor.
Det var Lotte som hade Safira idag så jag behöver inte åka ut, idag skulle jag dessutom inte hinna. Hur tänker lärarna när de lassar över oss berg av plugg?

Nu har jag ingen mer tid till datorn men tittar förmodligen in lite senare om det hinnds med!

Safira 8 mars

Tisdag

Jag red med bet idag igen för jag skulle jobba henne i dressyren.
Vi började med att rida ut 5 minuters rundan och sedan på ridbanan.

Först ville hon inte gå från stallplan men hon gav sig snabbt och vi gav oss iväg. På vägen ner för utanför Louise så var han lugn men lite tittig men när vi kom ut på den större grusvägen så började hon tackta och stressa upp sig endel. Efter som jag inte känner henne specielt bra vet jag inte riktigt än hur jag ska göra för att lugna henne, jag vet bara att man inte ska ta för mycket i henne då hon bara stressar upp sig, krullar ihop sig så man inte har något att ta i och sen drar hon. Hon kom aldrig upp i galopp idag men det kändes som om hon var påväg helatiden... Vi prövad att trava lite och det gick ganska bra, det var bara lite svårt att få stop på henne.

På ridbanan övade jag på att hon skulle lyssna på att stanna och sättas igång så jag får henne mera lyhörd, förhopningsvis ute sen också. Med bet blir hon mycket starkare så jag vill få henn elite mera kännslig på det planet och öva på att man inte ska behöva ta så mycket i munnen på henne och jag tycker att det funkade jättebra! Vi började med att bara köra korta tempoväxlingar i trav och skritt. Hon behöver också öva på att gå fram mera när man är på ridbanan och få henne att öka steglängden så hon inte bara går och "trippar", så vi ökade traven på långsidorna och kortade den på kortsidorna utan att behöva ta specielt mycket i hennes mun och det funkade jättebra! Gjorde även samma sak i galoppen, där var det lite svårare med tempoväxlingarna på kortsidan men i slutet fick jag verkligen fram henne och hon ökade stegen vilket kändes toppen.

Matmatmat

Nu har jag precis kommit hem från stallet och får i mig mat. Jag var verkligen vrålhungrig så de smakade bra fasten det var rester.

Om stallet och ridpasset berättar jag om senare eller i morgon för just nu så har jag sjukt mycket i skolan som behöver göras! Det är otroligt vad mycket jobb de bara lassar över oss just nu. Ja men som sagt om jag hinner så skriver jag om det senare idag men det blir förmodligen imorgon.

Toppen

Ojoj nu börjar det droppa in besökare här! Skit kul fortsätt så! :D

Är det något specielt ni vill att jag ska skriva om, vad gillar ni att läsa om, vad vill ni se mera av, kan jag förbättra bloggen på något vis? Det är bara att tala om så får vi se om jag kan fixa det på något sätt!

Kanske vill ni ha en frågestund? Säg till och fortsätt kommentera :D

B I L D B O M B

Hejsansvejsan

Inget stall för mig idag, nu måste det pluggas här! Lotte tog henne idag och hon hade bara ridit ut på vägen vilket gick bra.

Jag har precis börjat ladda upp bilderna från igår men det kommer att ta ett tag innan allt är klart men ni kan vnta er en bildbomb i kväll!


Bilder 5 mars

Nu har jag fått tag på lite bilder från igår när vi hoppar både stockar och diken i skogen.
Amelia fick vara fotograf.

Safira 6 mars

Söndag

Det blev bara att rida på ridbanan idag. Provade att jobba henne med bet och det kändes inte så bra. Hon var inte sammarbets villig och gick ostadigt med huvudet nästan hela tiden. Nu har hon ju inte gått med bet på över en månad så jag kan först att det kanske var lite ovant för henne. Nu blir det bara att öva och jobba henne med bet när jag rider på ridbanan för med bet ska hon ju kunna jobba utan att krångla. Tänk om vi skulle komma i väg på någon liten dressyr tävling, då kan man ju inte rida med hackamore!

Jag gjorde egentligen inget specielt med henne idag utan följde bara fyrkantsspåret och provade alla gångarter. I veckan sen får jag jobba mera med henne.

Båda mamma och Evelina tog kort och mamma filmade också lite.Fler bilder kommer upp senare. Kanske även en film.Hejhej

Idag blir det nog bara jobb på ridbanan. Jag funderar på att ta bet idag och se om hur det går.
Känner att jag behöver jobba henne lite nu eftersom vi har ridit ut för det mesta den här veckan och kapt jobbet henne alls i form.

I morgon är det Lotte, hennes medryttare, som har henne så dår får hon rida ut vilket känns skön. Jag får se om jag själv känner om jag har tid att också åka ut till stallet men det är faktiskt ganska skönt att känna att man inte behöver, även om jag älskar att var i stallet och hålla på med Safira så behöver jag tid till annat då och då.

Dessutom är det ett toppen väder ute så jag hoppas på fina bilder!

Header

Åh jag blir så irriterad! Jag har gjort en tillfällig header som jag hade tänkt ha tills jag får några bra bilder på Safira som jag kan använda. Men nu är det såhär att headern inte vill visa sig.... Åh vad sånt är jobbigt, när man inte vet vad man har gjort för nå fel häller. Antagligen får jag göra om hela kodmallen eller bytta mall eller något. Så när jag ska lägga in den nya headern så får jag nog börja fixa med det, när det väl är dags så får ni ha överseende med att bloggen inte kommer va så vacker.

Här är den tillfälliga headern som inte vill visa sig....

Safira

Safira 5 mars

Lördag

Efter tävlingarna åkte jag och Amelia till stallet och skötte om våra hästar, Amelias medryttade Clara kom också ut.
Vi red ut en lång vända i skogen, Amelia och Clara turades om att rida så den som gick tog kort, dock inte med min kamera uten med Claras så vi får se om jag får tag på nå kort ;)

Vi red lilla laggarbo och när vi kom ut till vägen så fortsatte vi in i skogen på andra sidan. Från den stigen fortsatte vi in på Giselas och Reneés dikesrunda baklänges och vidare ut på jakt mot jaktstugan och hem.

På vägen övade vi på att Safira skulle gå först och i skogen skulle hon gå efter Amelia. I skogen hoppade vi stockar och diken och att ha Amelia framför sig taggade henne. När hon såg Amelia hoppa diken eller travade iväg över stockarna så ville hon dra efter så när jag höll in henne började hon studsa och när man då ville att hon skulle gå fram ville hon börja galoppera på engång, vilket hon inte fick... Höll ju in henne och väntade tills Amelia hoppat klar så vi inte hoppade i följd dels för att öva på att hon ska kunna stanna kvar och inte alltid dra efter och dels för att de skulle hinna fota båda hästarna. Vid en stock började hon galoppera vilket jag då lät henne göra och efter hennes skutt började hon bocka och sparka, förmodligen för att hon tycket att det var roligt, men jag var nära på att ramla av fast denna gång hade jag tur och lyckade hålla mig kvar. Även vid en annan stock hände nästan samma sak men denna gång innan vi hoppade för hon var så taggad att dra iväg men höll in henne så hon fick hoppa i trav.
Nu rider jag henne på hackamore när jag rider ut för hon kan bli riktigt stark, vet inte om jag skulle kunna hålla henne om jag red med bet så det får jag börja med på ridbannan.

Tävling

Vid 10 idag åkte vi och kollade på tävlingarna på näs. Höjderna var från 50-120cm.

Mimmi var nog den minsta ponnyn som var med och Vilma hoppade 70cm med henne. Det gick superbra, de flöt på i bra galopp och hoppade jättefina språng. Tuvär fick de ett stop på näst sista hindret då den var väldigt tom och det blev svårt att mätta avståndet till den, det var även många andra hästar som vägrade på den innan de la upp en bom extra.
Jag tycker att det var en toppenrunda i alla fall!

Vilma åkte hem med Mimmi men jag, Amelia och Evelina stannade kvar och kollade klart på tävlingarna.
Tog inga kort för kameran låg i bilen...

Godnatt

Godnatt bloggen! Nu ska jag och Amelia ta och hitta på något roligt innan vi hoppar i sängen. Unden kvällen har vi fixat lite med videosnuttarna från Amelias och Vilmas hoppträning så den kanske kommer upp så småningom ;)

 Imorgon ska vi iväg och kolla på Pay&Jump på Näs som Vilma ska vara med i och sedan bär det av ut till stallet.

Idag blev det en uteritt ut i skogen tillsammans med Amelia på Amelia, Gisela på Rimble och Evelina på Klarita. Vi red förbi Märta på vägen och gick sedan in i skogen från det hållet. Det blev att vi började med att rida in på långa jakt baklänges och gick in på våran dikesrunda och sedan in på giselas och Reneés dikesrunda. Sedan red vi lilla jakt hem och avslutade på ridbannan.

Provade att rida i Safiras distans sadel idag och usch vad jag hatar den! Tuvär är det den sadels som ligger bäst på hanne så får väl vara snäll och rida i den då och då. Under ridturen skötte sig Safira jättebra fasten vi var några stycken som var ute och red (när man är fler kan hon stressa upp sig). Hon var nog så pas lungn då hon bara hade en häst framför sig och de andra två bakom sig. Men vi får pröva oss fram och öva på att hon ska kunna gå lungt även om man skulle gå sist.

På ridbanna var vi ju också 4 stycken som red rund så alla fick hålla sig på ett spår i samma håll vilket resulterade i ett mindre lyckat ridpass. Det var inte det att Safira hittade på dumheter utan att jag blir irriterad på att man inte kan göra det man vill göra... Jag hade inte jätte tålamod med att sitta och jobba henne så det vart inte så mycket jobb vilket jag egentligen hade hoppats på. I galoppen var hon lite struttig och ville inte jobba frammåt, men men, sånna dagar har man också! 

Det var tänkt att mamma skulle ta kort men hon filmade lite istället. Jag ska snart sätta mig ner och kolla igenom filmsnuttarna och se om det är något att visa.

Och jag som trodde att man kunde få lika fin väder idag igen men den turen hade man inte! Här är det mulet, kyligt och regningt. Inte precis ett toppen ridväder. Fast jag kan tycka att det är lite mysigt också, men bara man själv inte blir blöt och fysen. Idag får jag lov att ta på mig mycket käder och jobba mig varm.

Mamma skulle ta kort idag men vi får se hur det blir med det eftersom vädret är som det är!

Om ett tag så åker jag ut till stallet och det blir förmodligen en uteritt tillsammans med Evelina, Amelia och kanske Vilma. Men vi har inte pratat igenom det helt så vi får se hur det blir med det ;)

Strålande sol

Idag var det så otroligt fin väder med plusgrader och sol! Åh så härligt :D
Här hemma forsade det ner vatten i stuprännorna och det kom ett och annat takras. Det var även ett litet takras ute i stallet idag och det kom väldigt olägligt när vi var på stallplan och skulle hoppa upp på hästarna.... Safira vart jätterädd och kastade sig bakåt och bara backade, efter en liten stund så lungnade hon sig men förstå om jag hade setat på då?! Det skulle inte finnas en chans att jag skulle kunna hålla mig kvar! Men allt annat med töande och att snön smälter och försvinner gillar jag! Nu får vi hoppas på en lika fin dag i morgon också :DBilden är länkad

Bilden är länkad

Idag kom jag och Vilma ut till stallet vi halv 2. Vi fixade allt som behöve göras i stallet, åt lite och tog in våra hästar.
   Vi red ut tillsammans runt sommar hagen handfattet eller tomasrundan som den kallas. Vi började med vägen, alltså så vi kom in i skogskanten sen och därifrån red vi villa jakt.
   Idag testade Safira mig lite, först ville hon inte gå från stallplan och sedan skulle vi prova att jaskulle gå först och det ville hon inte till en börjar så hon kickade och var nära på att träffa Vilma och Mimmi.... Usch såhär får hon inte hålla på! I skogen gick vi också först och det gick bra.
   Efter ridpasset provade jag att strecha henne lite viket hon inte var så pigg på men jag tycker att det gick bra för att vara första gången :)

www.emmi.se
(Bilden är länkad)

Idag åkte jag ut till stallet efter fyra. Mamma var med i stallet hela tiden och det hon brukar göra är att mocka och packa och fixa med maten men inte idag inte! Nu när jag har lov och mera tid så vill jag fixa med sakerna själv. Jag tycket att det är riktigt roligt att få mocka åt henne faktiskt för hon är en riktig skitgris och då blir det också roligare att göra fint när man verkligen ser resultat! Jag tycker att det är roligare överhuvud taget att få ta lite mera ansvar i stallet själv när jag har lov eftersom jag inte har tid med det i skol veckorna.
    Från och med nu kommer jag ju också ha en medryttare på henne 2 gånger i veckan så jag hinner med annat.
    Började med att rida ut lillavändan i skogen så jag skulle få känna hur hon var att rida ut själv och visa mamma hur hon kan vara när hon testar lite, då hon inte vill gå från stallplan. Men hon gjorde ingenting idag och i skogen var hon jättelungn så testade vi att trava lite på vägen hemåt när vi kom ut på vägen och allt gick jättebra. Vi red på ridbanan en stund efteråt så mamma kunde ta lite kort men tuvär blev det inga bra kort då det var skymning och korten blev helt suddiga. På fredag eller lördag ska vi fota lite mera så jag får lite material till headern också. Jag red på hackamore och hon jobbade på jättebra, i galoppen kickade hon bara 2 gånger så det var inte så farligt. Som avskrittning red jag runt lite bommar och hinderstöd vilket gick bra ända tills hon stötte till en bom med hoven och ryggade till men hon lungnade sig ganska snabbt och det gick bra att rida runt där efteråt också. Vi har mycket jobb framför oss!
Annars är jag supernöjd med ridpasset idag!!

Här är några bilder från stallplanen innan vi red iväg

Det spelar tydligen ingen roll hur mycket jag än försöker. Lyckas fortfarande inte ladda upp videos här på bloggen.... Videosarna från helgen hittar ni här!

Lördagen -  My feelings for you
Söndagen - Jump for my love ♥
Måndagen - Josefine och Fighter - Barbacka

Video på Safira

Om ni vill se lite hur Safira rör sig så hittar ni en video HÄR, videon är från 4:e gången jag rider henne.

Godmorgon! Känner mig mycket bättre idag men jag funderar ändå på att inte gå till tandläkaren....hm?! Till stallet ska jag i alla fall, får se hur det blir med ridning men hon ska pysslas om ordentligt. Om jag orkar och hinner så följar jag med Vilma till ridhuset och kollar på hennes träning ikväll.

Ha det skönt nu för det ska jag! ;)

Sjuklig

I stallet idag började jag känna mig dålig, ont i kroppen, svag, trött och frös extra mycket. Så fort jag kom hem tog jag tempen och det visade sig att jag hade 38 gradersfeber.... Får se om jag orkar med att rida i morgon eller om jag bara pysslar om henne, vilket behövs! Hade ju också tänkt förjla med Vilma och kolla när hon hopptränar, får se om jag orkar med det också, det får jag hoppas på.

Jag har inte fattat att det är Safira jag ska rida nu.... Att jag faktiskt ska ha henne på foder och att Fighter inte står här längre! ♥

Safira

Safia är ett 5 årigt (född 2006 i januari) Arabiskt fullblods sto, hon är inte slutmätt och nu ligger hon precis på gränsen till storhäst.
Safiras ägare Malin red mer eller mindre in henne i skogen. Hon är van vid att ridas ut själv då det nästan är det ända hon gjort. Att ridas i sällskap är då lite mera stressande för henne då hon inte är van vid det. Blir hon stressas och vill galoppera så gör hon det.... Var med engån när en tjej red med ut på henne i en större grupp och hon kunde hålla få stopp på henne utan Safira galopperade förbi allihoppa. Tjejen satt med skit korta tyglar och kramphöll men Safira bara krullar ihop sig så det är inte så lätt att ta tag i henne. Inte för att det gå så fort utan det blir nästan galopp på stället men det kan ändå vara obehagligt. Nu hjälper det ju inte att sitta och kramphålla på Safira för det gör ju henne bara ännu mera sterssad utan man få ha längre tyglar och vara lungs själv så brukar det gå bättre. Om det skulle vara en häst som drar iväg så blir hon såklart orolig och får svårt att stå still. Var ute på ett fällt under en kort stund en gång då det vart två andra ponnysar där sammtidigt. De var på andra sidan fälltet och hoppade över snövallar och bussade villket fick igång Safira så hon drog iväg med mig och började bocka och kicka, vilket var lite läskigt då jag inte är van vid sånt.
Safira är inte häller specielt van vid nya plattser och miljöer utan blir även då stressad, vilket kan vara ett problem om man någon gång i framtiden skulle vilja ut och tävla. Där har vi också något att öva på. Vet inte riktigt hur hon är i trafiken då jag inte ridit henne något på vägarna men det verkar som att det går bra med bilar.
Safira går jättefint i dressyren, kan kicka när man galopperar men har tydligen inte gjort det sen Malin börjat använda hackamore. Dressyren fukar såklart bättre med bett då det är lättare att ta ledande tygeltag, men vi får själva prova oss fram sen. Hon hoppar också stockar och diken ute i skogen utan problem men inte vanliga hinder... Hon har hoppats litte smått innan med sin förre medryttare men sedan hände något hänt, Malin vet själv inte vad som hänt men Safira tycker att hinder är otroligt otäcka saker. Nu kan hon gå över bommar men det är inte populärt, jag har själv aldrig gjort det då jag inte har haft den möjligheten. Jag kommer att jobba med det här och mitt mål är att få henne orädd och hoppa lite små skutt. Hoppas på en stor utväckling för både mig och Safira.


Idag kom jag ut till stallet runt lunch tid. På vägen ut hämtade vi upp Vilma. Vi började mocka och det tog säkert över en halvtimma för mig innan jag var klar. Bajs överallt och inte en enda torr fläck. Detta var ju min första dag med Safira så det är inte jag som har mockat innan. Både Vilma och Amelia (som kom ut senare) hann mocka klart före mig. 
Mockade igenom hela boxen nogrant och sedan tog jag och fylde på vatten. Hon doppar sitt hö i vattnet så det var inte vackert i vattenhinken och allt vatten var slut. Vi får nog köpa en till vattenhink till henne.
När allt det var klart tog jag in henne och lät henne äta lite, passade då på att märka upp hennes nya höpåsar och gjorde klart kraften.
Jag och Vilma red ut efter att ha pysslat om hästarna. Det var första gången jag red ut "ordentligt" på henne. Först ville hon inte gå från stallet och gick åt sidan, backade och kickade en gång, men jag är ju ganska van efter tiden med Fighter så hon gav upp och vi kunde rida vidare. (Safira har haft en medryttare sen tidigare och som vi ockås kommer ha kvar så jag får lite tid över till annat, han kommer då ha henne 2 ggr i veckan. Hon har lite problem med att få Safira att gå från tilexempel stallplan men även på andra ställen och hon ger upp och hoppar av så hon låter alltid Safira vinna. Så det är något hon förmodligen kommer testa på mig med) Vi red långajakt rundan i skogen där det är både diken och stockar och det gick jättebra! Vilma och Mimmi gick först så när de började trava ville hon inte stå still och så krullar hon i hopp sig så man har inget att hålla i liksom så en gång började hon små galoppera på sället, det fins liksom inte så mycket att säga till om då men det var bara tre galoppsteg sedan blev hon lungn igen så allt gick bra. Senare kunde vi trava lungt utan att hon gjorde något. Hon drar inte iväg men vill hon galoppera (oftast när hon blir stressad) så galopperar hon. Det har hon inte gjort med mig än men jag har sätt när hon gjort det tidigare. Safira är inte så van vid att rida ut i sällskap och kan då stressa upp sig lite extra, nu kan jag ju inte jämföra med hur hon är annars eftersom jag inte ridit ut på henne själv någon gång men jag tycker inte att hon blev nå stessad idag. 
Vid ett större dike blev hon glad och började skutta lite och kasta med huvudet men det var inte så farligt. Jag var jättenöjd med ridturen då det var min första gång jag red ut på henne och det var 5:e gången jag satt på henne.

Lite bilder och mer fakta kommer senare. Så titta in lite senare!

Hejhej

Nu har jag startat den gammla datorn som jag har PS på, så ska snart börja med den nya headern. Får se om jag kanske orkar göra om hela designen oxå men isåfall så ändrar jag nog bara färg.

Dagens planer är att ta mig ut till stallet. Rida eller pyssla med Safira. Kaske fota lite om jag har ork så jag har nya fina bilder på henne så ni får se hur hon ser ut. Sen kan det ju hända andra saker under dagen också. Om jag orkar sen ska jag berätta om Safira och bjude er på bilder!