På fredag bär det av till strömsholmstävlingarna! :D
Någon annan som ska dit?

Eftersom ni varit så duktiga på att kommentera så börjar jag ladda upp filmen nu! ;)
Fortsätt så! :D

Safira 31 maj

Idag blev de vila för Safiras del. Blev lite återhämtning från gårdagen.
Hon fick komma in en stund för att stå lite i skuggan och svalka sig och få lite mat och betfor. Pysslade lite med henne och spolade benen innan jag släppte ut henne igen.

BTW. Skitkul att ni blir bättre på att kommentera!
Filmen kommer nog upp i kväll om jag får åtminstone någon kommentar till ;)


Vill ni se film? ;)

Hoppning!

Idag var jag riktigtriktigt sugen på att få hoppa lite.
Jag körde på övningen 5½ (den har många namn), alltså ett hinder sedan en landning och ett helt galoppsprång innan nästa hinder. Denna övning är super när man behöver öva på avstånden och i dag ville jag inte heller riskera att komma fel inpå så vi inte skulle misslyckas totallt.
Safira var superduktig!!!!! Vi kom upp till 70cm i en liten oxer :O Det är det högsta vi någonsin hoppat och jag är såååå glad för det gick så himla bra. Allt som allt blev det bara 3 vägringar, 1 när det första hindret låg på ca 40 cm ;) och två på 70 men sedan hoppade hon det som ingentin en sista gång!
Eftersom hon först vägrat två ggr på 70cm (fasten hon redan hoppade det 2ggr) så blev det ett ganska stort skutt som jag inte kunde följa med fullt ut utan jag trog ihop henne över hindret vilket hon vart sur över och sparkade bakut så jag hamnade på halsen. Men jag hade turen att hålla mig kvar :)

Kommer till och börja med lägga upp ögonblickbilder från filmen innan jag orkat klippa den färdigt så får ni sitta och suckta på dem innan ;) Förhoppningsvis kommer de upp redan i kväll!

Detta var min och Safiras första gång till terränggropen tillsammans.
Själv har jag vart där flera gånger med både Fighter och Koe. Safira har även hon varit där en gång men då vägrat hoppa, de fick inte över henne på någonting och hon var helt stressad.
Jag är otroligt nöjd med hur det gick för oss denna gång. Hon var superduktig!!
Men eftersom detta var första gången hon hoppade sånna här hinder och jag är ej helt van med hennes hopptecknik så får ni ha överseende med hur det ser ut ibland ;)

Här kommer några ögonblick ur filmen, blir ni lite sugna på att se?


Sammanfattning

Nu har jag ju inte vart in här och skrivit på ett bra tag men tänkte berätta lite om vad jag och Safira har gjort.
Den senaste tiden har hon fått vila mycket de dagar jag haft henne då jag knappt haft tid att åka ut till stallet men hon har också varit lite halt efter att hon snubblat ordentligt när vi var ut i skogen och red.
I söndagas började jag jobba henne lite igen. Det blev ett kort ridpass, hon var inte så villig att jobba utan förökte mest springa ut från ridbanan helatiden vilket resulterade i att hon fattade fel galopp helatiden... och jag kan säga att då blir inte jag så glad för jag vet ju att hon fattar vad hon ska göra utan hon vill bara inte.
Men en sak som jag blev lite gladare över var att det har börjat komma sand till ridbanan! :D
Den är inte helt fylld än men jag hoppas att den snart är klar så man kan börja rida ordentligt.

I fredags åkte jag dessutom upp till Täljö (min mosters gård) där jag och mamma bodde från fredag till söndag. Då red jag både älsklingen Fighter och Gazbor. Mer om det berättar jag senare ;)


Här bjuder jag på en failad bild från när vi hoppar muren för först gången ;)
Fortfarande ingen som vill se dem? Kommer upp mycket fortare om ni kommenterar!

Nu var det ett bra tag sen jag var in här!
Jag har vekligen inte haft tid, ork eller lust nu på ett tag, men jag tänker inte sluta!
Tänkte iaf titta in här nu när jag fick lite tid över och möts då av något som gjorde mig jätteglad!

"...jag ville säga att jag tycker att du skriver jätte bra, du beskriver så man kan leva sig in om vanliga saker och så har du så fina bilder!"

Tack för denna kommentar! Det gör mig verkligen glad :D

Jag hoppas nu att ni fortsätter att kolla in här för jag kommer att komma tillbaka när jag får tid!

...

Gjorde ett ganska långt inlägg igår om varför jag inte bloggat på senaste tiden och berättat lite vad som hänt.
Men det kom ju inte upp...
Skriver det senate om jag orkar!

Glada nyheter

Hej igen!
Nu har jag inte bloggat på väldigt länge...
Jag har varken haft tid, lust eller ork till det! Men jag ska inte lägga ner bloggen utan jag kommer börja blogga snart igen när jag fått lite ordning på saker och ting!

Jag kan passa på att berätta lite om dagen iaf.
Det har vart vårstädning i stallet i dag och jag tog tag i att plocka bort staketet rund ridbanan då det såg förjävligt ut! Jag rullade upp alla linor och drog upp alla plast stolpar sedan kom tjejerna och plockade upp plast stoplarna och la dem till sidan och de drog upp de trästolparna som var kvar. Det tog några timmar för mig kan jag säga!

På tisdag händer en fantastisk sak! Det kommer sand till ridbanan :D
Just nu är våran ridbana stenhård och harven har gått sönder så det har inte gått att göra något med den.
Men även om vi har harven så behöver det ändå fyllas på då vi endast har sopsand och ingen matta under.
Det är sopsand som vi får nu också men det kommer ju ändå bli mycket bättre än det har varit så jag är superglad! Nu kanske man kan börja hoppa lite mera!

Eftersom staketet behövdes tas bort kan man inte släppa hästarna där eller löshoppa vilket är synd. Nu är det bara att börja tjata på Lollo om ett staket!

Bilder på G!

Eftersom jag inte har något läsvärt eller intressant att skriva så ska jag nu sätta mig ner med hoppbilderna då de kommer upp någon gång!

Ne nu har det varit väldigt mycket och allt är helt rörigt! Därför har jag inte hunnit med bloggen...
Det kommer att bli bättring så fortsätt med att titta in här och kom med tips och ideer om vad jag ska skriva!Nattinatti!