Ledsen men bloggen har fått lida då jag har massor med saker som ska hinnas med! Kommer bli så de följade veckorna också för nu kommer det massor med nationella prov och inlämningns uppgifter som ska vara klara.

Om jag hinner så kommer jag att skriv om de dagar jag missat men det får vi se för det är ju valborg och jag har andra planer för mig i kväll!

Länk till Little Shop Of Horses: www.sadel.se
BILDEN ÄR LÄNKAD

SJUK

I morse känd jag mig inte bra så det fick bli en dag hemma för min del. Men det betyder inte att jag hinner blogga speciellt mycket mera för jag har massor med pugg som måste tas tag i. Dock känner jag mig jättetrött i kroppen och i huvudet så jag kommer nog inte få så mycket gjort där häller...
Nu måste jag i alla fall ta tag i dagen så vi hörs och ses!

Sen kan jag lova er att bilde roch film från när vi hoppar muren kommer komma upp mycket fortare om ni tar och kommenterar lite!

Safira 26 april

Idag jobbade jag med henne i från marken.
Hon skulle följa mig, stanna när jag stannar och backa när jag går mot henne och vill att hon ska backa.
Jag tycker att det gick jättebra med den övningen.
Sedan gick vi över till att hon ska flytta sig för skänkeln - i detta fall spöt.
Först visste jag inte hur jag skulle göra så inget funkade bra mellan oss eller något annat.
Men tillslut kom vi på hur vi skulle göra och då var hon så duktig så!

Idag släppte vi också ihop henne med Skorpan eller Skarpan som hon heter. Det var mycket spring och bus men tillslut lugnade de sig.

Själv fick jag också hoppa upp på Amelia en kortis och tog muren på 40 cm 3 gånger. Det var både roligt och lite läskigt, hihi, eftersom jag inte är så van ;)

Halloj

Nu är jag hemkommen fån skolan.
Jag hostar helatiden och så har jag tappat rösten för första gången. Jag gick hem och fick riktigt ont i halsen så i kväll ska jag ta det lugnt med Safira och jobba henne från marken troligen.
Men om jag blir värre får vi se om jag blir hemma i morgon men det hoppas jag inte för det blir jobbigt att missa skolan nu på slutet!

Vad vill ni läsa om?
Ge mig lite ideer så jag kan göra er nöjda ;)

Vi har ridit enhel del ut i skogen. Hon är jätteduktig och hoppar allt jag styr på.

Vi har också haft ett hop pas pår ridbanan där vi hoppat muren upp till ca 35-40 cm i till och med galopp. Mycket stolt över både migsjälv och henne.
Jag har både film och bilder från passet så ju mer kommentarer desto fortare kommer det upp!

Igår hade vi det värsta ridpasset någonson.
Jag hade tänkt jobba med det vi hade gjort på lektionen men jag red i mina tygskor vilket ledde till att fötterna åkte igenom stigbyglarna så jag var fick jävligt ont (nu har jag sår och är blå och svullern uppe på fötterna) och var tvungen att avbrytta hela tiden och det gjorde mig irriterad så jag var inte speciellt tålamodig eller snäll mot Safira som då stessade upp och drog upp huvudet vid galoppfattningarna när jag då ka ha ner henne. Ja jag ehöver inte säga med än att jag var djävulen och att jag inte är stolt över mig själv!
För att avsluta bra sen red vi lillajakt rundan i skogen och vi hoppade en gren som låg på ca 50-60 cm barbacka och en gammal gran så då var hon jätteduktig.

Idag red vi upp med Amelia och Amelia till lillagesala på skicklighetsritt.
Skicklihetsritt är mycket hjärngympa för hästen och samtidigt byggerman upp trygghet och förtroende för varandra.
Idag var det lite övningar som att sparka på en boll, gå över plast,  gå på träplankor, ta en höpåse från ett stället till ett annat, lite kavalleti, gå igenom ett drapperi med plastremsor och lite sånt.
Till en början satt jag på henne då då gick inget och hastade sig för allt och var spänd, ja ingenting funkade. Så jag hoppade av och gick mest runt och kollade på sakerna. Efter ett tag gick hon över kavaletti bommarna (vilket hon absolut inte skulle göra med mig på ryggen). Hon gick också igenom draperiet men första gången råkade on dra med sig den och blev väldigt rädd, så vi gjorde det igen och då gick det jättebra! hon hoppade också över ett blommhinder som kanske låg på 20-30 cm och det gick bra med hökassen men jag gjorde allt från marken denna gång. Grejerna på marken gick hon inte på denn gång.
Är ganska nöjd med henne idag, längtar till nästa gång för att se om vi gör nå framsteg.

Jo jag hälsade på FIGHTER! :D

När träffade honom kändes det bra. Men när jag tog av honom hans exemtäcke kramade jag om honom och  började gråta. Under hela den tid jag stod och borstade kunde jag inte luta gråta. Jag kände vekligen hur mycket han betyder och hur mycket jag saknar honom.

Vi tog ett barbacka ridpass på ridbanan i mörkret.
Han har tappat endel kodition och muskler eftersom han inte har jobbat och hållt igång som han gjorde när jag hade honom. Men jag kunde jobba honom i en lågform kortare pass och jobba igenom honom lite. Vi har heltklart funkat bättre tillsammans men jag tycker att det gick bra ändå. Han testade mig lite varje gång jag sammlade i hop tyglarna med att stanna men jag fick fram honom och han hade drag i sig. Jag tog också och galopperade av honom endel och han frustade och tyckte nog att det var skönt.

Jag sa godnatt och jag älskar dig till honom innan vi gick upp till huset. Den andra dagen stod han i hagen nä vi begav oss hem och jag ville inte ha ett jobbigt avsked så vå sa inte hejdå till honom utan åkte hem utan tårar.

Mamma försökte ta kort i mörkret men det var inte så lätt att få bra bilder men en någon blir bra när jag har laddat in dem i datorn är ni intresserade av att se den/dem då? :)


Ja nu är påsklovet över så jag ska ta och försöka börja blogga igen ;)

Jag har åkt på en rejäl förkylning.... Kliar, är svullet och gör ont i hals och öron. Egentligen skulle jag behöva stanna hemma en dag till för att återhämta mig lite men det är en lektion i morgon som jag inte borde missa så det blir bara att försöka ta sig till skolan i morgon.

Elize har ännu en gång åkt till uppfödaren för att försöka paras.
Där finns Izze, Elizes lillebror som hon inte är så förtjust i så honom fick vi med oss hem :D
Vi ska pöva att ha honom är medans Elize är där så får vi se hur det går med katterna och hundarna, om det inte skulle funka så får han åka hem.

Eftersom jag är sjuk och inte så pigg så får vi se om jag orkar skriva något kort om veckan i kväll.
Annars får ni ha en skön fortsatt kväll!

Safira 21 april

Idag var det en mysig dag i stallet med underbart väder!

Jag och Safira red ut en sväng barbacka ut i skogen.
Vi började med att rida in på lillavändan och sedan fortsatte vi upp mot bikuporna på vägen. Där gick vi in skogen på en ny liten stig som vi hittade här om dagen. Där hoppade vi ett stort dike, fortsatte upp in på långa vändan som bara ligger rakt över vägen. Efter en bit svängde vi in mot långajakt och red den vägen hem plus lilladikesrunda.

Det var en härlig runda med skutt över diken och stockar. Vissa diken, speciellt en, hoppar hon extra stort över vilket är en härlig känsla men det kan också vara svårt att hålla sig kvar just över sånna diken.
Vi hoppade också 2 småhinder/stockar i galopp som hon mätte av jättebra på

!

PÅ GÅNG!

Jag har nu påbörjat ändringen av designen. Jag har endel kvar men vad tycker ni hittils? :)

Vilma och Mimmi

Igår följde jag med ut i skogen med Vilma och Mimmi och fotade dem lite så här kommer nu bilderna!


Ja jag känner att nu är det väll tid för en ny header! Inte sannt?
Den är lite vinterkall och nu är ju våren här och sommaren är påväg!
Jag ska setill att ta tag i det så snart det är möjligt! :D

Safira 19 april

Sådär! Nu har bilderna kommit upp och då kan jag ju också passa på att berätta lite om ridpasset också.

Tyckte ridpasset gick så pass bra att jag ville visa bilderna och berätta om det fasten jag har blogglov ;)

Tisdag

Jag jobbade henne som våraat lektionspass hade varit i lördags.
Hon var mycket mjukaret när vi värmde upp med övningen att vara utåtställd ena halvan av volten och innåtställd andra halvan. Då var jag mycket nöjd med både henne och mig själv.
Efter det gick vi över till att flytta in bogarna en anning. I lördags gick det nästan inte alls och denna gång gick det en liten aning bättre men inte mycket. Något vi får fortsätta jobba med!
I galoppen övar vi på att hon ska galoppera när jag säger att hon ska göra det och inte när hon känner för det plus att hon inte får gå ur formen och springa iväg. Det gick väll lite sisådär och dessutom så red jag med spö och så fort jag nuddar henne med den i galoppen flygger baken i vädert. Jag gillar inte att rida med spöt eftersom hon reagerar sådär men samtidigt är det något som hon måste klara av att ta! När hon drar igån med sina bakut och bockingar är det inte alltid så lätt att hålla sig kvar, hittils har jag haft turen att sitta kvar på ryggen men jag vet inte hur länge den håller i sig. Hon måste komma fram mera i galoppen och jag måste kunna rida med spö utan att hon blir piss tjurig! Måsten att jobba med!
Hon har heltklart kommit mera fram i galoppen men det behövs mer. Hon har också kommit upp mera i forman, sammlar ihop sig och jobbar rätt! Själv tycker jag också att hon har byggt upp mera muskler håller ni inte med? :D


Avslutar med min Favorit bild ;)

Ja nu under påsklovet kommer det förmodligen inte bli mycket till bloggande.
Håller igång hela dagarna med annat och på kvällarna behöver jag min vila...

Igår red vi lektion och jag tycker att det gick bra för att vara våran första gång!
Till en början jobbade vi med tempoväxlingar sedan gick vi vidare till satt ställa dem innåt och i motsatt riktning. Safira tyckte att det var lite svårt men det svåra kom sen; början till öppna, behöver inte säga nå mer än att det inte gick för fem öre... Galoppfattningarna var också lite knepiga så det får vi jobba vidare på.

Lektion

Imorgon ska jag och Safira rida våran första lektion tillsammans för Liselotte. Hoppas på att det går bra. Det ska bli roligt att få höra vad Liselotte har och säga då hon känner både mig och Safira sen tidigare men aldrig sätt oss ihop. Jag är faktiskt inte så nervös men vi får se i morgon om den kryper sig på mig.

LOV

JA NU ÄR DET LOV!
Gud så skönt att inte behöva tänka på skolan :D
Under lovet sak min tid gå till stallet och vännerna och jag hoppas på många roliga stunder och mycket glädje då det är vad jag skulle behöva nu.

Safira 15 april

Idag blev den en jättemycsig och rolig ridtur i skogen!
Vi började med att rida gräsvägen och in på jakt sedan vidare in på giselas och renées dikesrunda, ut på våran dikesrunda, en bit på långa jakt, en bit på långa vändan, stigen ovanför sjön och tillsist ut på lillavändan.
Förvirrande jag vet ;) Men skriver det så jag själv vet vart jag ridit, som en liten logg/dagbok.

Nu när all snö är borta så är det istället väldigt vattenfylt på vissa ställen och i dikena. Jag tycker bara att det är roligt och härligt att få rida genom vattenpölar och Safira tar världens skutt över dikena.
Vid Giselas och Renées dikesrunda hade jag inte ridigt sen all snö försvann, det var inte så mysigt som det har varit när vi red där i vintras för nu var det bara som träskmark, blött, lerigt och rötter överallt! Vi lyckades ta oss fram tillslut men det var inte lätt.
Vi hoppade öven stockar och de småhinder som vi la upp i går och hon var jätteduktig och tvekade inte fasten de var nya för henne. Hon var också väldigt pigg och taggad. Det blev en toppenridtur i det fina kvällsvädret!

Spolade av hennes ben sen och hon stod helt stilla och skötte sig super!

Hade ju tänkt blogga från mobilen för första gången nu när man kan det men det ville inte sammarbeta..... Har några kort på mobilen jag tänk lägga upp men där vill den inte häller sammarbeta. Irriterande när man varken kan ladda in bilder i dator eller musik i mobilen! Det får jag klura på.

Torsdag

Idag så släppte jag Safira på ridbanan och "jagade" runt henne så hon skulle bli mera uppmärksam på mig. Men jag tycker inta att det hjälpte något idag och jag ville inte häller hålla på för länge då hon blev svettig. Tillsut gick det ganska bra att få henne att gå efter mig när jag räckte fram en näve havre mot henne ;)

I stallet sen ville jag öva på att gå in vid vattnet där det är ett trångt utrymme som kan vara obehaligt. En gång tidigare hade vi testat utan någon större framgång. Idag så var det inga problev över huvud taget! Jag var som i trans... haha ;) Skitglad!

Jag och mamma avslutade med att gå lillavändan med hundarna + lite andra små avstickare.
Jag vill hitta nya mysiga skogsstigar men det var så svårt att ta sig fram där jag provade att gå så det är bara att fortsätta leta.
På skogsstigen till lillavändan la vi upp lite grenar som små hinder. Idag blev det 3 små men jag har fler ideer om vart man kan bygga :D

Safira 12 april

Tisdag

Red på ridbanan barbacka för första gången.
Hon var superduktig och jobbade på fint i alla gångarter, blev lite svettig.

Jaha.

Fan va lyckat......

Here you go

Igår bev det inget bloggande... ja det märkte ni nog ;)
Karin och Linnéa var här ett tag, Karin åkte lite tidigare iväg på musikalträning men Linnéa stannade kvar ett tag.
Det var meningen att vi skulle plugga men självklart blev det inte så. Vi var ute och fotade lite. Det var så vart ute igår så jag nästan dör av glädje! :D Nu är vekligen våren här på riktigt och alla dessa vårtecken gör en så glad!
Igår såg jag en nyckelpiga och idag en humla för första gången i år.

Men en annan sak som inte gör mig så glad är min mobil.
Jag tappade den idag och den delades i 2... som tur var funkade den fortfarande för den satt ihop i en grej men så lyckas jag tappa den igen och då.... DÖD! :( Nu får jag leta upp någon gammal mobil som ligger och skräpar här hemma.

Safira 10 april

Söndag

Idag var Evelina och hennes vän Elvira ute i stallet också. Evelina byggnde upp nägra övningar innan vi började rida. Evelina red Klarita och jag Safira och Elvira var snäll och fotade och filmade så jag har lite film från dagen och senare får jag också bilderna :)

Övingarna var två travbommar längs kortsidan som var upphöjda på enasidan. Fyra travbommar längs långsidan, upphöjada på varannan sida och galoppbommar, förts en på marken, ett galoppsprång, en upphöjd, ett galoppsrång och en på marken. Plus ett litet kryss. Senare la vi upp de 4 travbommarna till ett 50 kryss men markbom på vardera sida.

Safira var jätteduktig när det handlade om övningarna. Kyssen var lite läskiga till en början men tillslut så hoppade vi det ena krysset i galopp några gånger utan problem!

Safira 9 april

Lördag

Idag värme vi upp med en skogstur. Vi red lillajakt och det hade nästan smält undan överalt och det var riktigt mycket vatten i dikena och på andra ställen, härligt!! Allt gick jättebra.

Efter det red jag en stund på ridbanan så vi kunde testa min nya videokamera. Vi fortsatte med samma saker som igår men i dag var hon lite lugnare och mjukare. Kvaliten på filmen i videokameran och tv:n är jättebra men när den kommer in i datorn blir den helt suddig..... får se om det går att fixa med några inställningar i framtiden. Är ni sugna på att se lite film? :D

16

Hann inte blogga i går eftersom jag hade tjejkväll här igår. Idag blir det nog inte så mycket bloggande häller eftersom...

...Jag fyller år! Har inte förståt att jag faktiskt är 16! :D

Safira 8 april

Fredag

Igår red jag på ridbanan. Det var bommar och hindersöd framme som jag jobbade lite med. Det gick inte så bra eftersom jag avr helt själv i stallet och hon var rätt så taggade och slarvade med att lyfta på hovarna, jag hade några kavalettiblommar och dem lyckaes hon riva helatiden... Hon kändes också väldigt stel man jag la inte ner någon större kraft på att myjuka upp henne då jag inte hae ork att börja bråka om det inte skulle gå bra.
På ena långsidan var det 3 galoppbommar, de 2 yttersta var upphöjda på ca 25-30cm. Vi kom in på det i trav och hon tyckde att det såg lite läskigt ut men jag fick över henne så vi tog det igen, vi tog det i trav i och sedan ramlade hon in i galopp. Efter ett tag var hon riktigt taggad men vi kom in mot det i trav sedan störtade vi ut i galopp. Hon rev en sista bommen 2 gånger och då drog hon i väg i full galopp båda gångerna och sparkade bakut, en gång var jag riktigt nära på att flyga av men jag hade turen med mig!

Idag är det fint väder och jag ska ut till stallet!
Tyvärr kan jag inte vara i stallet så länge då jag ska ha tjejkväll här hemma så jag måste skynda mig lite ;)
Jag hade tänkt rida lite på ridbanan idag så hon får jobba lite. Om det ligger några bommar framme så kanske det blir lite övningar med dem också.

Inget stall

Jag har alldeles för mycket plugg inför i morgon för att hinna med att åka till stallet. Det känns jättetråkigt :'( Det som är så fint väder och allt.....

Bilder 3 april

Här kommer nu några bilder som jag bjuder på!
Hopptekniken från bådas sidor är otroligt "teknisk och snygg", HAHA, håller ni inte med?
Bjuder dessutom på min koncentrations min när jag kniper ihop läpparna - gör alltid så när jag är koncentrerad dvs när jag hoppar :D

Gud vilket härligt vårväder och vilken värme! :D
Tuvär så kom detta fina vädret på eftermidagen och just den dagen som jag inte har tid med stallet utan måste sitta hemma med massor av skolarbete!

Torsdag
SO - läxförhör om riksdagen
Fredag
Spanska - Prov på alla spansktalande länder, namn, huvudstad och vart det ligger + allmänfakta
Engelska - Nationella
Måndag
Kemi - 19 frågor ska vara besvarade
Innan påsklovet
Biologi - Ett kapitel om Nervsystemet och hjärnan
Saker som snart dycker upp
Nationella i matte(skriftlig+muntlig), svenska(muntligt), engelska(muntligt).
Svenska
- Göra en bok om sig själv, 6-10 kapitel
Ja och sen allt annat som glos och läxförhör, prov mm.......

Safira 5 april

Tisdag

Det blev att tömköra i det "härliga" vädret.
Jag trodde att vi skulle bli tvungna att tömköra ute på flygfältet vilket kanske inta hade varit en toppen idé eftersom det var våran första gång men det hade tinatupp jättemycket på ridbanan så vi höll oss där.

Safira gick jättebra stundvis, ibland lite tittig med högt huvud och i slutet krullade hon ihop sig alldeles för mycket. Hon ville i slutet ta sig ut från ridbanan, tvärstannade och kastade sig runt så jag inte kunde styra henne. 2 gånger tog hon sig utmen sen var det bara att kämpa

Idag känner jag mig inte så sugen på att hoppa upp på hästryggen. Idag tror jag att det blir jobb från marken som longering eller tömkörning, ja vi får se! Isåfall blir det första gånger för mig och Safira så vi får se hur det går ;)

Motion

Nu har jag vart ut på en oplanerad powerwalk med Jumjum.
Vid 3 tiden beslöt jag mig för att ta ut Jumjum på en kort promenad runt höghusen och då mötte jag Karin och Linnéa- två utav mina bästa vänner (tvillingar). Vi hade mycket att prata om för vi har inte sets sen i Januari! Vid stod och pratade ett bra tag men klockan tickade på och de behövde röra på sig hemmåt så jag följde med dem.
På vägen tillbaka gick vi på í hög fart och sprang i mellan åt vilket Jumjum tycket var riktigt roligt. Nu känner jag att jag fått min motion för dagen!

Hejhejhej!

Hejhejhej! Idag är det en lite gladare dag.
Skolan har varit väldigt soft. Vi har haft föreläsning för Mietek Grocher som berättat om sitt liv under 2:a världskriget och förintelsen. Det var väldigt intressant men gud så hemskt de hade det!!!
Det är allt vi haft i dag så vi slutade straxt efter 1, sköönt!
Nu ska det pluggas innan stallet.

...

Oj vilka roliga inlägg det kommit upp idag!
Ne, men dagen har varit otroligt seg. Jag har inte fått någonting gjort utan jag har legat i sängen och knappt kunnat hålla ögonen öppna. Men sånna dagar har man också.
Nu roligare har jag inte åh berätta så nattinatti.

Bilden är länkad

Övning 1.
Travbommar. De ytterstra bommarna upphöjda på ena sidan.
Det här med upphöjda bommar är en mycket bra övning för Safira som verkligen behöver öva på att lyfta på bena och bli mera uppmärksam. Detta ger vekligen henne ett bättre steg!

Övning 2.
Travbommar. Bommen i mitten är upphöjd, ca 40 cm. Gör henne mera uppmärksam.
Både övning 1 och 2 kan man länga mellanrummet på bommarna så hästarna får länga på stegen. Safira får ett mycket snyggare kliv!

Övning 3.
En galoppbom - ett galoppsteg/-språng - kryss. Både Safira och jag behöver just nu hjälpen av en galoppbom så vi kommer in rätt på hindret.

Övning 4.
Räke med markbommar på båda sidor. Kan hoppas i både trav och galopp. Vi hoppade i trav från båda hållen. Tror höjden var ca 50-55 cm vilket är ett höjd rekord för oss! :D

Övning 5.
Kryss med markbom. Kan hoppas i både trav och galopp. Vi hoppade i trav och tog det i galopp 1 gång. Lite svårare med avståndet där...

Vi avslutade med övning 2.Safira 3 april

Fy vilket uschligt väder! Regnregnregn och grå mörk himmel....
Idag kände jag inte för något annat än att jobba med bommar så jag fick hjälp av av Evelina med att bära bommar och hinderstöd upp till stallplan.

Vi började med att skritta över bommar på marken sedan höjde Evelina upp dem yttersta bommarna lite och så skrittade och travade vi över dem. Evelina fixade fram flera övningar som vi tog i alla gångarter. Vi hoppade till och med lite. Några kryss i galopp och ett räcke i trav. Själv är jag lite feg så jag valde att inte hoppa räcket i galopp utan vi kör på det i trav till hon blir mer säker och dessutom är det jättebra jobb för henne att hoppa i trav.
Safira skötte sig fint!
Tack Evelina för hjälpen!

Vi avlutade med att skritta ut lillavändan i skogen.Vill ni se bilder? :D

Bilder 31 mars

Mimmi

Jag och Mimmi tog samma vända men vi red inte dikesrundan.
Jag tycker att det gick jättebra för att vara, ja vad kan det vara, 3 gången jag rider henne?! När vi skulle gå förbi sjön så var jägarna där och sågade ner träd vilket hon tyckte var lite läskigt så hon ville vänd men vi tog oss förbi, på vägen från bikuporna innan vi gick upp i skogen tog vi en kort galopp och det gick bra. Diket på jakt tog hon ett jätte skutt över, eller ja det tyckte jag iaf då jag inte är van vid hennes hopp då hon jobbar väldigt mycket med ryggen så där hängde jag inte med speciellt bra samma sak när vi kom i trav över en gren/stock men hon skötte sig finfint

Safira 2 april

Lördag

Efter utfodring och utsläpp av hästar begav vi oss ut. Det blev samma vända som i går men i dag gick vi också dikesrundan. Hon var så duktig så, vid ett dike blev det ett stort hopp och jag hängde inte med så jag tappade ena stigbygeln och hamnade lite på sniskan men nå mer hände inte. Vi hoppade en stock i galopp, dessutom i höger galopp! :D Sedan tog vi de andra i trav. Idag var hon inte alls lika pigg.

Jag  smörjade även inspänningstyglarna och tömkörningsgjorden.

KAZAKY

Måste bara säga att jag älskar dessa killar! Helt klart värda att kollas in! Själv är jag beroende och galen i dem! :D

 

I morgon blir det så att jag ska ut med mamma och morgonfodra. Det blir nog en ganska lång dag så jag har två hästar att sköta. Jag ska ta han om Vilmas ponny Mimmi då Vilma ska tills stockholm. Det ska bli riktigt roligt då jag knappt ridit henne förr. Det blir en skogstur med henne då hon hade hoppträning idag.
Safira vet jag inte riktigt vad jag ska göra med henne än, kanske ut och rida på vägarna eller ännu en skogstur.

Safira 1 april

Fredag

Idag tog vi en skogstur på 20-30 minuter.
Vi red upp till bikuporna sedana in på långavändan. Tyckte den skulle bli för kort så vi la till långa jakt och vi hoppad stockar i galopp och hon bar super duktig, dock vill hon int fatta höger galopp..... Efter att få ha hoppat och galopperat vart hon pigg så det tog inte s lång stund innan vi var tillbaka till stallet.

april april

Ja då var det redan 1 april! Har ni blivit lurade idag? ;)

Själv har jag inte gått på något, eller nja halft om halft.....
En tjej i klassen sa att vi skulle säga till lärarna att hon inte skulle komma då hon skulle opereras. Och jag sa "Va ska du opereras?" :O
Hon svarade att hon skulle operera tån och jag sa "Men gud, oj!". Men sedan kom jag på att det var 1:a april så jag liksom "Ne det är ju 1:a april, hahah!". Hon svarade "Ha, men nej det är sant!". Haha och jag vägrade tro henne men det visade sig att det var sant så man kan ju säga att jag lurade mig själv, och jag som hade tänkt att jag inte skulle gå på något i år.... ;)